Sis victòries catalanes al Campionat d’Espanya de Múixing Neu

foto

Baqueira Beret ha estat escenari els passats 9 i 10 de març del Campionat d’Espanya de l’especialitat en sprint i mitja distància. Amb una neu en òptimes condicions i més de 150 participants, els múixers de la FCEH han sumat 10 podis.

El sol i les temperatures suaus no van impedir celebrar, aquest cap de setmana, el Campionat d’Espanya de Múixing Neu a Baqueira Beret, amb l’organització de la RFEDI, la FCEH i el club Gos Àrtic. Les baixes temperatures nocturnes i el treball de les màquines van facilitar que es pogués disputar la prova tot i realitzar algun canvi de recorregut obligat, com no arribar al refugi de Montgarri.

Entre 4,8 km, en la categoria de Canicròs, i 22 km en mitja distància, tots els múixers i els seus gossos van poder gaudir de dues jornades d’intensa competició pel Pla de Beret.

El múixing català no abaixa el llistó 

Com és habitual, els múixers catalans i de la FCEH van voler dir-hi la seva en forma de bons resultats. Després de la segona màniga de diumenge, la categoria de Mitja Distància va comptar amb dos múixers catalans al podi. En Trineu 12 Gossos va endur-se el títol Carles Franch, mentre que en Trineu 6 Gossos Nòrdics va acabar tercer Lluis Cruz.

Ja en distàncies sprint, en Skijoring 1 Gos no va fallar en els pronòstics Victor Carrasco, campió amb la seva gossa Rona. Un podi on també s’hi va pujar com a tercer classificat Santi del Valle.

En dones, Marta Bosch va encapçalar un podi íntegre català, completat per Laura Cuatrecases i Jordana Salvadó, segona i tercera, respectivament. En veterans, Ramón Armengol va ser segon en la prova, però es va endur el títol estatal ja que el guanyador va ser el francès Etienne Vidal.

En Trineu 8 Gossos, Francesc Vallespí va acabar segon i Joan Mª Niubó tercer, mentre que en Trineu 6 Gossos Nòrdics el veterà Lázaro Martínez es va proclamar campió.

En Trineu 4 Gossos, David Pararol va ser el millor classificat amb una 6a posició mentre que en Trineu 2 Gossos Natàlia Camps va fregar el tercer esglaó del podi per 7 segons. En Trineu 2 Gossos Nòrdics, Pablo Ruiz va vèncer acompanyat al podi per Moisés Valero, tercer.

En Canicròs masculí Javier Torres va ser 5è i, en dones, Mar Rierola va aconseguir pujar al podi com a tercera classificada. Per últim, en veterans Orosio Hurtado va acabar 4t de la categoria mentre que Nati Aler va acabar segona.

 

Enllaços d’interès

Classificació

 

Imatges: © Gos Àrtic – Eugeni Sunyer