Domini català del Campionat d’Espanya d’Esquí Alpí U14|U16

foto

La Molina va ser escenari de la tercera i darrera fase de la Copa Espanya U14|U16 de la RFEDI, que tanmateix va celebrar el Campionat d’Espanya. Tres dies de cursa on els corredors catalans hi van deixar empremta trepitjant 11 dels 12 podis possibles i ocupant gran part de les primeres places de cada categoria.

En un cap de setmana replet de competicions, en el que és la recta final de temporada, La Molina va acollir tres dies intensos de curses amb el Campionat d’Espanya U14|U16 de la RFEDI en joc. I els corredors dels clubs catalans van ser absoluts protagonistes en totes les modalitats, fins al punt de tenir presència en 11 dels 12 podis existents. La prova, a més, decidia els resultats finals de la Copa Espanya d’aquestes categories.

SuperGegant

El tret de sortida es va donar el divendres amb la disputa del SuperGegant. En U14, Jan Ordoñez (Llívia) va aconseguir la victòria, mentre que en dones precisament aquest va ser l’únic podi sense representació catalana. Va ser per poc, amb Jana Borda (Elit) en 4ª posició.

En U16, els clubs catalans van aconseguir un doble triplet espectacular en ambdós podis. En dones, Aura Coronado (MLEC) es va proclamar campiona i encetava així el seu particular triplet de victòries (únic participant en aconseguir-ho). Al podi van acompanyar-la Marta Borràs (MLEC) i Martina Llorens (Llívia). En homes, Lluc de Castellarnau (CAEI) es va penjar l’or seguit d’Alfonso Cubillo (CEVA) i Roger Barceló (CANMC).

.

.

Gegant

El segon dia de competició va seguir la tònica del primer, fins al punt que de les 12 places de podi existents entre ambdues categories, els corredors catalans en van ocupar 11. En U14, tiplet femení amb Paula Giménez (LMCE) com a campiona, seguida de Cloe Generó (LMCE) i Margarita Brotons (CEVA).

.

.

En homes, es va escapar la victòria, tot i que Jan Ordoñez (Llívia) va ser segon i Pius Ramirez (Llívia), tercer. A més, cinc catalans més van entrar al Top 10.

.

.

En U16, Aura Coronado (MLEC) va repetir títol, amb Blanca Bagaria (LMCE) segona i Marta Borràs (MLEC), tercera. Per la seva part, Lluc de Castellarnau (CAEI) va tornar a trepitjar el primer esglaó del podi, seguit d’Alejo Condomines (CANMC) i Marçal Mestres (Granuec).

.

.

Eslàlom

Diumenge va deixar algunes posicions menys de podi per als interessos catalans, però igualment prou nombroses. En U14, Paula Giménez (LMCE) va ser la més ràpida, mentre que en homes Joan Grané (Granuec) va ser tercer. A més de Grané, 5 catalans més van acabar al Top 10 masculí.

En U16, Aura Coronado (MLEC) va completar el seu ple de títols, acompanyada al podi per Blanca Bagaria (LMCE), segona. Clara Bertran (CANMC) es va quedar a les portes, en la 4ª posició. A més, Roger Barceló (CANMC) es va endur la victòria en un podi on, aquesta vegada, no va ser-hi Lluc de Castellarnau, que en va quedar fora per només 9 dècimes. A més d’ell, 5 catalans més van acabar dins dels 10 millors corredors del dia en aquest eslàlom.

Per altra banda, respecte a la classificació general de la Copa Espanya Audi U16|U14, els resultats també han estat molt positius. Per clubs, el Club Esquí Llívia s’ha proclamat vencedor amb 2.825 punts, seguit del CAEI amb 2.739 punts. També present al Top 5 està el CANMC, 4t classificat amb 2.585 punts.

En la classificació individual, Aura Coronado (MLEC) i Lluc de Castellarnau (CAEI) són els campions en categoria U16.