El Barça regna a la Lliga d’Hoquei Gel en l’enèsim duel català

foto

El conjunt blaugrana va aixecar el passat diumenge la segona Lliga Nacional d’Hoquei Gel consecutiva davant el mateix rival, un potent CG Puigcerdà. El rendiment mostrat per ambdós equips durant la temporada referma el bon estat de forma de l’hoquei gel català en l’elit estatal.

.

Un gol d’or d’Arturo Guerra a la pròrroga va fer embogir un Palau de Gel de Barcelona amb les grades plenes, i va atorgar un disputat títol de Lliga al FC Barcelona. Després de quatre partits, i d’haver recuperat el factor camp, els blaugranes van poder alçar la cinquena Lliga d’Hoquei Gel del club, la segona consecutiva. I davant el mateix rival que fa un any, el CG Puigcerdà.

Líder de la fase regular amb 52 punts, per 47 del Jaca i 40 del Barça, l’equip de la Cerdanya arribava amb confiança als Playoff pel títol. I a semifinals es va desfer amb facilitat i per la via ràpida del SH Majadahonda. Per la seva part, el Barça va patir fins a l’extrem per eliminar un solvent CH Jaca, arribant als penals en el tercer i definitiu partit a pista aragonesa. Sens dubte, sensacions oposades.

Però l’hoquei gel també és això. Incertesa, convicció i fortalesa mental. La tensió viscuda a Jaca va excitar els jugadors blaugranes en la final, amb una victòria a Puigcerdà en el segon partit per recuperar el factor camp. I el 2 i 3 d’abril a Barcelona van firmar una doble victòria que els va donar la Lliga.

.

.

En aquest in crescendo evident de l’equip, just quan arribava l’hora de la veritat, hi han tingut molt a veure figures com les del tècnic, Einar Meyerson; el capità, Oriol Rubio, que es va perdre els Playoff per lesió; i un veterà com Héctor Alastruey, amb onze temporades a l’equip.

Jaca com a trampolí

Einar Meyerson (EM): “A aquesta Lliga li dono un valor enorme, més que la de l’any passat. Hem anat de menys a més i el patiment de Jaca ens va donar molta força per afrontar la final”.

Héctor Alastruey (HA): “Als Playoff s’ha d’arribar en el punt àlgid, i va ser el nostre cas. Vam jugar bé contra el Jaca i ens va donar un punt extra de moral per a la final, on va passar el que volíem: guanyar un partit a Puigcerdà i dos seguits a Barcelona. Sabíem que era molt difícil, però ho vam aconseguir”.

Canvi de xip

EM: “Crec que a la Lliga vam acabar tercers per la mala sort que hem tingut amb les lesions, però un cop arribats a Playoff la mentalitat era guanyar. Tant si com no”.

Oriol Rubio (OR): “L’inici va ser complicat, amb jugadors nous i dificultats per formar l’equip. Però l’hoquei gel té això. Has d’arribar perfecte al moment clau, i nosaltres hem demostrat saber-ho fer. De menys a més”.

.

.

HA: “Especialment, durant els Playoff hem demostrat ser una gran família, dins i fora del gel. Ens animàvem molt entre nosaltres, ens ajudàvem contínuament. Hem sabut remar tots junts i tirar endavant”.

Bons fonaments per al futur

EM: “Estic convençut que tenim equip per a molts anys. Tenim un equip molt jove, on aquest mateix any han debutat dos jugadors júniors. Després necessitarem sort, però la base hi és”.

OR: “Fa anys que al club s’està treballant bé la base i és important per tenir èxit. Després també depenem dels jugadors estrangers que puguin venir, i aquestes darreres temporades hem tingut sort, amb jugadors que ens han aportat un salt de qualitat”.

Un calendari més exigent

EM: “Quant a dificultat, crec que ha estat semblant que altres anys. Els 5 equips de sempre hem acabat entre els 6 primers. És difícil entrar i adaptar-se en aquesta Lliga, però ha estat un plaer jugar amb equips nous. L’únic que canviaria és el format, i jugar 2 voltes en lloc de 3. Els jugadors també necessiten descans”.

OR: “Ha estat un any dur, on hem disputat molts partits (30 entre Lliga i Continental Cup). Tenint en compte que no som professionals, crec que de cara a la pròxima temporada s’hauria de reestructurar el calendari, i jugar alguns partits menys”.

Amb la Lliga decidida, la temporada encara presenta un darrer estímul per a FC Barcelona i CG Puigcerdà. La Final Four de la Copa del Rei, que tindrà lloc a la pista de gel de Jaca el 16 i 17 d’abril. Els dos equips catalans es podrien trobar en una hipotètica final, i firmar un nou capítol d’aquest apassionant duel.

.

.

Fotografies: Joan Reyes | Víctor Salgado

.