El Campionat de Catalunya U14-U16 tanca la temporada d’Esquí Alpí a Boí Taüll

foto

El passat cap de setmana l’estació de la Vall de Boí va acollir la traca final de la temporada de neu amb més de 200 joves corredors disputant els títols de Gegant, Eslàlom i Paral·lel. Com ja és tradició, el lliurament de premis va anar acompanyat d’un sorteig de material.

Les condicions meteorològiques favorables de les darreres setmanes, amb nevades i baixada de temperatures, van afavorir que la pista Vaques de Boí Taüll estigués en òptimes condicions per celebrar-hi la darrera competició de la temporada.

Dissabte i diumenge va tenir lloc el Campionat de Catalunya U14-U16 d’Esquí Alpí en les modalitats de Gegant (GS) i Eslàlom (SL), amb la participació d’un bon nombre de corredors. Dos dies intensos de competició que dilluns es van completar amb el Paral·lel.

Tret de sortida amb el GS

En la primera modalitat del cap de setmana ja es va demostrar la qualitat i nivell dels corredors. En U14, Aura Coronado (MLEC) es va proclamar campiona per davant de Martina Llorens (Llívia) i Andrea Rodríguez (CEVA). En categoria masculina, Marçal Mestres (Granuec) va ser el vencedor després de superar en el podi a Aleix Aubert (LMCE) i Lluc de Castellarnau (CAEI).

Pel que respecte als corredors U16, Elsa Sisniega (ELIT) va ser la més ràpida en completar el traçat, amb Maria Ruiz (CAEI) segona i Leire Sánchez-Carvajales (Copos) tercera. En homes, Nil Bonals (CANMC) va proclamar-se vencedor per davant de dos esportistes del Granuec, Conrad Sastre i Aniol Torres.

La revàlida, a l’SL

Especialment per a aquells corredors que no van marxar del tot satisfets del GS, diumenge van tenir una segona oportunitat a l’SL. Un dia de temps canviant, marcat a primera hora pel sol i les clarianes i pels núvols, el vent i la pluja fina i intermitent durant el matí i migdia.

En U14, la campiona va ser Marta Borràs (MLEC), que va encapçalar un podi també format per la seva companya de club Aura Coronado i per Martina Llorens, tercera. Lluc de Castellarnau va ser el més ràpid i va superar Marçal Mestres i Oleguer Selga (CANMC).

Pel que fa als U16, Sara Mitjans (MLEC) es va endur el títol amb Maria Ruiz, segona, i Arianna Vilar (MLEC), tercera. En homes, Daniel Gonzálvez (CANMC) va superar a Nil Bonals, campió al GS i en aquest cas segon classificat, mentre que Aniol Torres va repetir la tercera posició.

Com és habitual en aquesta competició, i de la mateixa manera que es va fer la passada temporada a La Molina, el lliurament de premis d’aquest Campionat de Catalunya va venir acompanyat d’un sorteig entre tots els corredors.

En joc hi havia productes de diverses marques col·laboradores, amb gorres LISKI; gorros i cintes de la marca catalana dels Pirineus Neupols; guants SWANY, mitjançant la seva distribuïdora Yuki 92; així com dues cintes slack line per entrenar l’equilibri i la concentració i dues càmeres GoPro 7 White, gentilesa de la FCEH.

El Paral·lel, la traca final

Sembla que el cansament no va afectar als corredors, que el tercer i darrer dia van córrer l’Eslàlom Paral·lel. En U14, Aura Coronado va completar un gran cap de setmana amb una nova victòria, amb Marta Borràs segona i Martina Llorens tercera. En homes, Aleix Aubert es va proclamar campió en superar a la final Lluc de Castellarnau, mentre que Marçal Mestres va penjar-se el bronze.

Per la seva part, en U16, Maria Ruiz va ser la millor d’aquesta modalitat superant Julia Farreres (MLEC). En el tercer esglaó del podi va pujar Eugenia Brotons (CEVA). En homes, Nicolas Nesweda (Granuec) va endur-se el títol després de vèncer Alex Paris (AISC). Tercer va ser Jan Sulé.

Crèdits d’imatges: Photoset.es | Alfred Goula