El Campionat del Món de Múixing Neu IFSS, en el punt de mira

foto

Arriba un nou repte per als 6 múixers de la FCEH que, a partir de demà, s’enfrontaran a la màxima cita mundial de múixing sobre neu de la International Federation of Sleddog Sports (IFSS). A França, Víctor Carrasco encapçala un equip amb tres debutants. 

Bessans és un tradicional poble francès d’aspecte tranquil que respira muntanya per tots costats. No pot ser d’una altra manera, ja que forma part del departament de Savoia i està rodejat per les altes muntanyes dels Alps. Un emplaçament idíl·lic per celebrar-hi el Campionat del Món de Múixing sobre Neu de la IFSS, que arrenca demà.

A Bessans s’hi han desplaçat diversos múixers de la FCEH, que ho donaran tot entre el 29 de gener i el 2 de febrer per assolir els seus objectius, d’entre els 300 múixers i 1.500 gossos que es calcula que s’hi donen cita.

El grup de múixers de la FCEH, integrat dins de la delegació de la RFEDI, està encapçalat per l’experimentat Víctor Carrasco (AEM), que arrencarà la seva participació dijous a les 9:20h en skijoring.

L’esportista de Vallbona d’Anoia defensa el títol mundial guanyat la passada temporada, a Polònia, però ho farà sense la seva companya de batalles habitual. La seva gossa Rona està esperant a ser mare i serà el Bruce qui l’acompanyi en terres franceses. “Espero competir bé i fer un resultat digne, si pot ser entrar al Top 10” comenta.

També en categoria skijoring masculí correrà Marc Gallego, un dels tres múixers de la FCEH que afronten el seu debut internacional a Bessans. El català porta una bona línia de resultats aquesta temporada, entre ells el títol de campió de Catalunya sobre terra. Dijous a les 9:33h, el seu debut.

Per la seva part, en la línia de sortida de l’skijoring femení hi serà Marta Bosch, subcampiona de Catalunya sobre terra, que també s’estrenarà en una cita d’aquest calibre. Serà el dijous a les 10:11h. El tercer i darrer debutant, Iker Saez, correrà en la categoria júnior sprint de 4 gossos amb sortida el dimecres a les 11:35h.

També demà serà el torn dels altres dos integrants de la FCEH. Joaquín Saez, en la categoria sprint il·limitat, prendrà la sortida a les 15:33h per encarar els 24,6 km de recorregut. En canvi,  l’experimentat Lázaro Martínez té una cita amb els 13,8 km de la categoria sprint 6 gossos nòrdics  a les 14:04h.