El CH Jaca deixa al Barça d’Hoquei Gel sense doblet

foto

L’equip aragonès es va consolidar com a Rei de Copes després de superar el FC Barcelona per 1-2 a la pròrroga. Els blaugranes es van quedar a les portes del doblet aquesta temporada, mentre que el CG Puigcerdà va caure a semifinals contra el futur campió.

El CH Jaca va confirmar, aquest passat diumenge, la seva condició de Rei de Copes de l’Hoquei Gel estatal precisament a la seva pista. El CH Jaca va aixecar la 15ª Copa de la seva història després de vèncer al FC Barcelona en una emocionant final que es va decidir a la pròrroga.

En un partit on aragonesos i catalans van sortir per totes des de l’inici, i on van dominar les porteries, el Jaca va agafar la davantera al marcador al segon període,  amb un gol d’Alejandro Carbonell. Lluny de desanimar-se, el Barça va collar al Jaca amb nombrosos atacs perillosos que van acabar amb premi gràcies al gol de Gastón González avançat el tercer període.

Tot estava per decidir en una pròrroga a cara o creu on, al cap d’11 minuts de joc, un gol d’or Adrián Betrán va deixar sentenciada la competició en favor del conjunt local.

.

.

El CH Jaca domina les estadístiques de Copa

La final entre aragonesos i catalans va estar a l’altura de la rivalitat històrica existent entre ambdós clubs, que amb la de diumenge van disputar la vuitena final de Copa, amb un balanç clarament favorable al Jaca per 7-1. El darrer precedent d’una final entre ells s’havia produït el 2011, amb victòria aragonesa per 6-3.

La victòria del Jaca va impedir el doblet del FC Barcelona, que venia amb molts números d’aixecar la Copa després de guanyar el títol de Lliga. A més, els blaugranes eren els vigents campions de Copa, la del 2019, després que l’edició del 2020 es cancel·lés a causa de la Covid-19.

En el camí previ a la final, el FC Barcelona s’havia imposat dissabte per un clar 4-0 al SAD Majadahonda en semifinals, mentre que el CH Jaca havia superat 3-7 al CG Puigcerdà. Els ceretans, que van començar la temporada guanyant la Lliga 2019-2020, extreuen un balanç positiu de l’any, tot i no haver pogut estar al nivell necessari en el moment clau de la temporada.