El Club Canicross Les Franqueses organitza el Trofeu de Múixing Les Franqueses del Vallès

foto

Tot a punt per la disputa del trofeu de Múixing Les Franqueses del Vallès d’aquest dissabte 11 de febrer.

 

La cursa nocturna, organitzada pel Club Canicross les Franqueses, tancarà la temporada de terra del circuit català de múixing i canicròs i també puntuarà per a l’11a Lliga Catalana de Canicròs i la 23a Lliga Catalana de Múixing.

La prova tindrà la Zona Esportiva Municipal de Corró d’Amunt com a punt neuràlgic, des d’on es donarà el tret de sortida a les 17.30 de la tarda. Una seixantena de participants hauran de completar un circuit de 6,5 quilòmetres força senzill i ràpid. Només hauran de mostrar les seves habilitats i destresa en un tram d’uns 500 metres una mica més tècnic. La cursa transcorre en la seva totalitat sobre pista, ja que els circuits han de ser suficientment amples per a la seguretat dels gossos i els múixers.

L’organització ha confirmat que disposen d’un recorregut alternatiu en cas de pluja i condicions meteorològiques adverses. També asseguren premiar a tots els participants amb xocolata i melindros per tal de recuperar forces.

El territori de Les Franqueses és un dels pioners de Catalunya en incorporar el múixing en el seu calendari esportiu. De fet, la primera prova que es va celebrar a Les Franqueses del Vallès es remunta al 1989. Aquella edició va ser tot un èxit i va aplegar gairebé a 500 espectadors. Des de llavors, el múixing ha tingut un paper destacat en el municipi. La present edició pretén donar continuïtat a les proves de trineu amb gossos iniciades a la dècada dels 90.