El FC Barcelona aixeca la Lliga d’Hoquei Gel

foto

Aquest dissabte, per la via ràpida, l’equip blaugrana va endur-se el sisè títol de Lliga de la seva història després de superar per 2-4 al CG Puigcerdà. Definida la Lliga, ambdós equips catalans buscaran aixecar la Copa del Rei, prevista per al maig.

Serà pels obstacles provocats per la Covid-19. O per les ganes acumulades d’aixecar un títol que el FC Barcelona no guanyava des de 2009. O per l’excel·lent rendiment mostrat durant tot el campionat per part dels homes d’Einar Meyerson. O serà per tot plegat que l’alegria es va desfermar entre els blaugranes, especialment quan el capità, Héctor Alastruey, va aixecar la copa.

El Barça va superar per 2 a 4 al Puigcerdà a la pista ceretana en la primera oportunitat que tenia per decidir la final. Ni les ganes locals per girar la truita a l’eliminatòria van aturar als blaugranes, que van tardar escassos 10 minuts en col·locar el marcador a favor seu. En qüestió d’un minut, Quim Muratet i Oriol Rubio van posar de cara la final amb el 0-2. I si la remuntada a realitzar pel Puigcerdà no era prou complexa, Julian Edström va marcar el tercer gol a les acaballes del primer període.

.

.

Efectivitat indiscutible en atac de l’equip blaugrana –novament jugant a domicili amb samarreta blau turquesa– que, a més, es va veure acompanyada de la inspiració del seu porter, David Ros, en les comeses del CG Puigcerdà, que ho va intentar sense èxit. Ni el primer gol de Nacho Granell va donar esperança, ràpidament contestat pel quart gol del campió, obra de Muratet.

Una victòria clara del FC Barcelona que li permet sumar la sisena Lliga a les seves vitrines, i igualar així el palmarès del CG Puigcerdà. És, a més, la recompensa a una fase regular molt sòlida on l’equip va acabar primer: “Hem demostrat que volent es pot. Això no és futbol i, encara que vagis 2-0, un error et pot empatar el partit. Tenim un equip jove, però el nucli fa molts anys que juguen junts, i la cohesió és molt bona”, afirma el tècnic, Einar Meyerson.

.

.

En una línia molt semblant s’expressava el segon capità i golejador de l’equip, Oriol Rubio, després d’una etapa marcada per algunes decepcions: “Hem lluitat molt per guanyar el títol. Fa anys que caiem i caiem i no ha tocat una altra que aprendre a aixecar-se. Hem disputat una temporada molt sòlida, amb algunes victòries on hem necessitat remuntades èpiques”.

Amb la Lliga al sarró, el Barça buscarà posar la cirereta amb la Copa del Rei, que tindrà lloc l’1 i 2 de maig, i on el CG Puigcerdà ja pensa a tornar-li la moneda als blaugranes, ja que es trobarien en una hipotètica final.