El múixing català es vesteix de gala per al Campionat de Catalunya

foto

De la mà del Club GOSesport, la FCEH celebrarà aquest cap de setmana el Campionat de Catalunya de Múixing Terra a l’estació de Sant Joan de l’Erm. L’acollida de clubs i múixers ha estat molt positiva per gaudir d’un esdeveniment que, prèviament, oferirà un matí de conferències temàtiques.

Serà en unes dates inusuals i amb els protocols de seguretat corresponents, però, sens dubte, la millor notícia és que els pròxims 24 i 25 d’abril tindrà lloc el Campionat de Catalunya de Múixing Terra. Fins ara descartat per motius pandèmics, l’esforç del comitè de múixing de la FCEH i del club GOSesport han permès que, a les acaballes de la temporada, es pugui dur a terme la competició.  

Una cita tradicional del calendari que, a més, es realitzarà a dues mànigues. La primera, dissabte a partir de les 18:00h de la tarda, i la segona diumenge, a partir de les 8:00h del matí.

Una cita organitzada amb molta il·lusió que tindrà un escenari a l’altura: els paisatges alpins característics de Sant Joan de l’Erm, on els participants competiran en uns circuits situats entre els 1.690 i els 1.811 metres d’altitud.

“Teníem clar que si les restriccions ho permetien, faríem tot el possible per tirar endavant la prova abans d’acabar la temporada”, afirma el director de la cursa i cap del comitè, Alejandro Muñoz.

En aquest sentit, tant els clubs implicats com els esportistes han respost amb entusiasme a la celebració de la prova, que comptarà amb participants d’altres federacions autonòmiques.

A més de la cursa, el cap de setmana també tindrà altres punts d’interès, com un cicle de conferències el matí de dissabte, on es tractaran temes com els primers auxilis per a gossos, el manteniment d’esquís i l’origen del múixing&gossos polars. I per recuperar forces de l’esforç de la prova, els participants podran gaudir del menjar que prepara la cuina del Refugi de la Basseta de l’estació, marca de la casa.

“Creiem que els nostres esportistes mereixen tenir una prova tan important, històrica i reconeguda com és el Campionat de Catalunya. No ha estat fàcil organitzar-lo en menys d’un mes, però amb un bon equip de treball i molta motivació ho hem tirat endavant”, apunta Muñoz.

.