El múixing i canicròs, davant d’una temporada il·lusionant

foto

Sant Joan de l’Erm serà l’estació encarregada d’obrir i tancar la Lliga Catalana 2021-2022, que combinarà ubicacions habituals amb alguna novetat. La implicació dels clubs és, com sempre, l’actiu més gran d’una modalitat divertida, accessible i atractiva de veure i practicar.

Després d’unes darreres temporades complicades, marcades pels efectes de la Covid-19, els amants del múixing i el canicròs tenen al davant una oferta de competicions temptadora, amb varietat de distàncies i terrenys per a tots els gustos.

L’estació de Sant Joan de l’Erm, en ple Parc Natural de l’Alt Pirineu, serà l’encarregada d’encetar la Lliga Catalana de Múixing i Canicròs, el pròxim 6 i 7 de novembre amb el Campionat de Catalunya sobre terra, organitzat per Gos Àrtic. De fet, l’estació urgellenca també rebrà als múixers per tancar la temporada, el 5 i 6 de març, amb el Campionat de Catalunya sobre neu.

.

.

Entremig, tres trofeus de múixing on els participants podran competir per paratges habituals del calendari, com els d’Hostalric i Corró d’Amunt, i altres que seran tot un descobriment, com els de Rajadell, al Bages.

“El calendari d’aquesta temporada combina tradició i ganes d’oferir noves experiències, d’ensenyar camins i senders desconeguts per a la majoria. Participar en la Lliga Catalana permet gaudir del nostre esport en plena muntanya, per bonics pobles de l’interior de Catalunya, i tornar a una segona casa, on ens tracten fantàstic, com és el refugi La Basseta i tot l’entorn de l’estació de Sant Joan de l’Erm”, exposa el cap de comitè de múixing de la FCEH, Alejandro Muñoz.

.

Lliga Catalana de Múixing i Canicròs

Campionat de Catalunya sobre terra: 6 i 7 de novembre (Sant Joan de l’Erm)

Trofeu Múixing Hostalric: 14 de novembre (Hostalric)

Trofeu Múixing Rajadell: 16 de gener (Rajadell)

Trofeu Múixing Ullals: 19 i 20 de febrer (Corró d’Amunt)

Campionat de Catalunya sobre neu: 5 i 6 de març (Sant Joan de l’Erm)

.

.

A més de la Lliga, el calendari es complementa amb proves de caràcter estatal on els múixers catalans acostumen a tenir una marcada presència. És el cas de la Copa Espanya La Pobla de Cérvoles, organitzada per l’AEM, i els Campionats d’Espanya sprint i mitja distància sobre neu, de la mà de Gos Àrtic. 

Un esport atractiu, on es genera una comunió única entre corredors i gossos, i on destaca el compromís dels clubs organitzadors GOSesport, Gos Àrtic, Club Canicross Les Franqueses (CCLF) i AEM.

.