El Trofeu CAEI-Naut Aran obre la Snowkidz Cup d’Esquí de Fons

foto

La Val d’Aran va estrenar, el 18 i 19 de desembre, la Snowkidz Cup, un format atractiu de competició que engloba les principals proves d’esquí de fons del calendari català per a petits i joves. A més del vessant competitiu, el circuit busca ampliar la base de fondistes entre els més petits.

.

El passat dissabte 18 de desembre, el Pla de Beret va acollir l’estrena del circuit Snowkidz Cup d’esquí de fons, format per 5 proves i expressament dirigit als més joves, entre les categories U6 i U16.

Amb l’organització del CAEI i el comitè d’esquí de fons de la FCEH, el Trofeu CAEI-Naut Aran va donar el tret de sortida al circuit, amb la participació de fondistes catalans, així com procedents de la resta de l’Estat. Tots ells van disputar sprints en tècnica lliure de 400 i 800 metres, en funció de la categoria.

Arlet España i Pau Torra en U10; Martina Torres i Bernat Mesió en U12; Joana Puig i Bernat Cadena en U14; i Núria Ruiz i Peio Añarbe en U16 va ser els més ràpids en cada una de les categories.

“A més de les proves, els nens i nenes presents al Pla de Beret van poder jugar i aprendre amb els esquís en uns skicros i minisprints instal·lats al costat. Creiem que és important que puguin posar a prova les seves habilitats, més enllà de l’enfocament més competitiu”, explica la tècnica de la FCEH, Olga Grau.

Per complementar el cap de setmana, l’endemà diumenge va tenir lloc en el mateix escenari la Marxa Popular CAEI-Naut Aran en tècnica clàssica, amb unes distàncies de 3, 7 i 14 km en funció de la categoria.

Martina Torres (CAEI) i Bernat Mesió (FAE) van ser els més ràpids en completar els 3 km, mentre que en els 7 km van vèncer Joana Puig (BELLVER) i Pablo Moreno. En la distància més llarga, els més ràpids van ser Irati Cuadrado (Irrintzi Ski) i el francès Antoine Lanne.

Calendari Snowkidz Cup d’Esquí de Fons

1º Fase – CAEI Naut Aran  (Baqueira Beret, 18 desembre)

2º Fase – Trofeu Patufet  (Sant Joan de l’Erm, 8 gener)

3º Fase – Puigcerdà Nins  (A determinar, 15 gener)

4º Fase – Micropirineu  (Lles de Cerdanya, 19 febrer)

5º Fase – Micro Arp  (Tuixent-La Vansa, 5 març)

Així doncs, la pròxima cita del circuit serà el Trofeu Patufet, un autèntic clàssic del calendari, que tindrà lloc a Sant Joan de l’Erm amb l’organització del CEFUC.

.

Crèdits d’imatge: Olga Grau – FCEH

.

.