Els esports de neu i gel es preparen per gaudir de la temporada d’hivern

foto

El Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet de Barcelona acull el tret de sortida a la temporada d’hivern 2022-2023 amb optimisme i ganes de tornar a gaudir de la neu i el gel. La FCEH, l’ACEM i la SGEAF han posat al punt de partida aquesta nova etapa de normalitat absoluta que comença després de dos anys marcats per la pandèmia.

El dijous 24 de novembre, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física (SGAEF) han inaugurat conjuntament la temporada d’hivern 2022-2023, amb la presència de representants dels principals agents del sector.

A l’espai Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet de Barcelona, el president de l’ACEM, Aureli Bisbe, ha remarcat les enormes ganes que té el sector de començar a gaudir de la temporada d’hivern després de dues temporades marcades per les restriccions per prevenir el contagi de la Covid-19. Tot i això, Bisbe ha destacat que “la temporada passada es va registrar les millors xifres de la història, pel que fa al nombre d’esquiadors al territori català”.  A més a més, ha revelat que “aquesta temporada s’han invertit gairebé 32 milions d’euros a les estacions, que s’han destinat a millores de remuntadors i eficiència energètica

Per la seva part, David Samper, el president de la FCEH, ha posat sobre la taula la feina duta a terme per la Federació i els seus clubs en els esports d’hivern, que es tradueix en resultats i èxits. Sense anar més lluny, les estacions catalanes van acollir a més de 10.000 participants en les competicions integrades i organitzades per la Federació. “Els esports d’hivern som un motor de negoci, de riquesa i de generació de llocs de treball. Hem de ser forts i hem de deixar clar què generem realment pel territori”, ha remarcat Samper.

El president de la FCEH ha aprofitat la seva intervenció per fer palès el compromís de la institució esportiva amb els esports adaptats que “gràcies al conveni signat amb el Comitè Paralímpic Espanyol per adherir l’Equip de Promeses Paralímpiques als equips de tecnificació catalans”, la Federació ha estat premiada recentment amb el Guardó de l’esport en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats. També, ha exposat la ubicació de les 58 proves que es distribuiran arreu de les estacions del Pirineu Català.

Anna Caula, la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física,  ha aprofitat l’acte per reivindicar que “l’esport és un bé essencial que construeix una ciutadania saludable”. Caula ha definit Catalunya com “un país de neu i de muntanya, missatge que s’ha pogut projectar al món amb la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Barcelona-Pirineus 2030”. També ha destacat la importància del programa Esport Blanc Escolar, un projecte de base “que permet als més petits descobrir els esports d’hivern i la muntanya”, i que l’esport d’elit.

En el pronòstic de meteorològic de la temporada d’hivern, Enric Agut ha celebrat que “per fortuna el patró meteorològic ha canviat els darrers dies i ja arriben les primeres nevades”. El meteoròleg ha assegurat que la situació dels mesos vinents serà força estable i normalitzada respecte als anys anteriors.

“Aquesta experiència de salut, esportiva, segura i saludable, que no us l’hagin d’explicar perquè entre tots la gaudim”, ha conclòs Anna Caula fent referència al lema d’enguany Que no t’ho expliquin, gaudeix-la.

Fotografies: Albert Canalejo