Els esports d’hivern tornen a l’escola

foto

Un curs més, els programes Esport Blanc Escolar (EBE) i Esports d’Hivern Barcelona (EHBCN) tornen a les aules d’Educació Física de les escoles del Pirineu i la ciutat de Barcelona, amb la idea de consolidar un projecte premiat internacionalment.   

El passat 3 de setembre, l’Ajuntament de Barcelona va presentar el Pla “L’escola fa esport a la ciutat”, en un acte realitzat a l’auditori del CaixaForum Barcelona, de forma presencial i retransmès en directe pel canal de Youtube “BCN Esports”.

Dins del Pla, coordinat pel Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, es va informar de les noves condicions dels programes d’esquí de fons, esquí alpí, snowboard, patinatge sobre gel i cúrling. Com a novetats per al curs 2021-2022, les activitats de neu s’han adreçat especialment a centres escolars adherits al Pla de barris de l’Ajuntament, amb un total d’unes 800 places.

Superat el curs 2020-2021, fortament condicionat per la Covid-19, en el que no es van poder acomplir les activitats de gel a causa dels protocols establerts, aquest curs torna amb 1.000 places per a nens i nenes de 3r de primària.

Des de l’obertura de les inscripcions del programa, el passat dimarts 7 de setembre, gairebé han estat ocupades totes les places disponibles. No obstant això, el període d’inscripció es mantindrà obert fins al divendres 17 de setembre en el següent enllaç.

Un apropament a la normalitat

El programa Esport Blanc Escolar, adreçat a l’alumnat de 3r i 4rt de primària dels centres de les 9 comarques del Pirineu i promogut per la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, també torna amb ganes d’un nou curs, després que, en l’anterior edició, més del 50% de l’alumnat no va poder gaudir de les activitats i sortides previstes. Amb la millora de la situació del curs 2021-22, s’espera tornar a una certa normalitat, on l’alumnat del Pirineu pugui gaudir de l’Educació Física a les pistes d’esquí.

Com a principals novetats del programa EBE aquest curs, destaca la formació per al professorat i els tècnics, dirigida pel Departament d’Educació de la Generalitat.

També es recupera l’acte de graduació de neu, que posa punt final al curs, a més de donar més protagonisme a les escoles de tècnics, participant en la taula de coordinació del programa junt amb els responsables de la FCEH i la UCEC.

Malgrat la pandèmia, el curs passat es va completar amb èxit i sense contagis en els dos programes, gràcies als protocols establerts per l’ACEM i la resta d’agents participants. Un fet que demostra que els esports d’hivern són garantia d’activitat saludable, tant física com emocional, i una oportunitat per a tot l’alumnat de gaudir dels valors de les nostres disciplines a la natura, en espais oberts i lluny de l’aïllament social i les pantalles.

Des de la FCEH desitgem un bon inici de curs 2021-2022 i esperem tornar a veure’ns les cares, plenes de neu i rialles.

.