Els fondistes catalans marquen la pauta a Baqueira Beret

foto

El Pla de Beret va ser escenari d’una festa de l’esquí de fons, amb el Campionat d’Espanya Sprint i la clàssica Marxa Beret, que arribava a la 41º edició. Ambdues cites van comptar amb podis catalans en totes les seves categories.

En contrast amb la turbulenta meteorologia de les darreres edicions, la 41º edició de la Marxa Beret va tenir lloc sota una condicions més que òptimes, amb un Pla de Beret assolellat i inundat per fondistes d’edats molt variades. Va ser el segon capítol a un cap de setmana que va arrencar dissabte amb el Campionat d’Espanya Sprint Salomon.

En categoria infantil, Martina Sellés (Bellver) va ser la millor, seguida de la també catalana Berta Guitart (CENA). Tot i no pujar al podi, van quedar-ne a prop Joana Puig (Bellver), Clara Santos (CAEI) i Núria Ruiz (CENA). Per part masculina, Pablo Moreno (CAEI) va ser l’únic català que va disputar la final, sent segon.

En U16, Júlia Pueyo (CEFUC) i Martina Miquel (CENA) van ser segona i tercera, respectivament, per darrere de la basca Alaia Juaristi. En homes, en canvi, es va poder celebrar un ple català al podi, amb victòria per a Roc Vilaró (Bellver), seguit d’Aniol Borrell (PEC) i Xavier López (Bellver). També van disputar la final Eva de la Hera (Bellver) i Marc Colell (CEFUC).

Per últim, en categoria absoluta, doble presència catalana al podi femení: Marta Moreno (CAEI) va acabar segona i Maria Sellés (Bellver), tercera. En 5a posició va acabar Martina Barrés (PEC). En homes, victòria del fondista català de l’equip RFEDI, Gral Sellés (Bellver), mentre que dos components del CEFUC, Gerard Palomo i Martin Morales, van ser 4t i 5è.

La 41º Marxa Beret manté el llistó ben alt

La competició reina de l’esquí de fons al nostre territori arribava a la seva 41º edició amb una xifra de participants de primer nivell internacional, com ha estat habitual els darrers anys.

Una sortida amb més de 800 participants que constava de tres distàncies, amb 10, 21 i 42 quilòmetres, i on els fondistes catalans hi van deixar la seva empremta amb força.

En els 10 km, Marta Moreno es va emportar el títol amb un temps de 28’03, mentre que en tercera posició va acabar Júlia Pueyo, que va marcar un temps de 31’08. A sis segons del podi va quedar Martina Miquel. A més, Eva de la Hera i Martina Sellés van entrar també entre les 10 primeres.

En homes, els catalans van copar 5 de les 6 primeres places. Roc Vilaró va endur-se la victòria per davant d’Aniol Borrell i Xavier López, mentre que Marc Colell i Pablo Moreno van ser 5è i 6è, respectivament.

En la distància intermitja de 21 km, Maria Sellés va pujar al podi en la tercera posició, mentre que Martina Barrés va ser l’altra catalana dins del Top10 (va ser 6a). Per la seva part, Gerard Palomo va ser el millor de la prova masculina, en un podi on també va pujar-hi Miquel Auladell (PEC), tots dos de l’equip de tecnificació FCEH. També al Top10 van acabar Bernat Sellés (6è) i Martin Morales (8è).

Per últim, els 42 km van estar dominats, en categoria femenina, per Marta Cester (CAEI), que va aturar el cronòmetre en 2h 39’46. En 6a posició va entrar Zoe Sanllhey (CAEI) i just darrera seu, Raquel Torrejón (CEFUC).

En homes, el cap de Comitè d’Esquí de Fons de la FCEH, Sadurní Betriu (CEFUC), va obtenir la segona posició amb un temps de 2h 08’41, a 7 minuts del campió, el corredor RFEDI Imanol Rojo. A més, l’altre català que va acabar entre els 10 primers va ser Marc Alonso (CEFUC), en 9a posició.

.

Crèdits d’imatge: Anna Tur | FCEH