Els fondistes catalans passen amb nota el Campionat d’Espanya Sprint i Llarga Distància

foto

En el marc de la 42a Marxa Beret, Baqueira Beret va acollir el 5 i 6 de febrer el Campionat d’Espanya d’Esquí de Fons Sprint i Llarga Distància de la RFEDI, amb la participació d’un bon gruix d’esportistes catalans de diferents categories.

Les zones de Beret, Orri, Montgarri i Marimanha van respirar esquí de fons per tots costats, amb la presència d’un important nombre de fondistes de totes les edats, preparats per disputar les diferents proves que oferia el cap de setmana.

Dissabte va ser el torn del Campionat d’Espanya Sprint, on els fondistes catalans van sumar-hi resultats destacables. En la prova FIS, Júlia Pueyo (CEFUC) va pujar al podi en tercera posició, amb Martina Miquel (CENA) cinquena, mentre que Marc Colell (CEFUC) es va proclamar campió, amb Roc Vilaró (Bellver) cinquè.

El podi femení en U16 va ser íntegrament català, amb Martina Sellés (Bellver) campiona, seguida de Núria Ruiz (CENA) i Berta Guitart (CENA). En homes, Pablo Moreno (CAEI) va ser el millor, en una igualada lluita amb el basc Peio Añarbe. La victòria en U14 també es va quedar a Catalunya, amb Joana Puig (Bellver) i Bernat Cadena (CENA) com a campions. Ona Pons (PEC), sisena, i Jofre Puig (Bellver), quart, van quedar-se a prop.

.

.

També vam gaudir de representants catalans al podi de la categoria U12, on Queralt Arimon (CENA) va sortir-ne campiona, acompanyada al podi de Martina Torres (CAEI), segona, i Niko Malika Sánchez (CAEI), tercera. Pol Visa (PEC) va quedar subcampió, amb Theo Antunez (CAEI), tercer.

Per últim, en U10, Sara Eskisabel (CAEI) va pujar al tercer esglaó del podi, mentre que Jep Grau (Bellver) va endur-se el títol, en un podi on també va pujar-hi Lluc Arimon (CENA), tercer.

Diumenge de distàncies llargues

Si dissabte les distàncies curtes i les diferències mínimes entre els classificats van marcar la tònica de la jornada, diumenge va ser just el contrari. En la celebració de la 42a Marxa Beret, també va tenir lloc el Campionat d’Espanya de Llarga Distància.

.

.

En els 21 km, Martina Miquel es va proclamar campiona després d’una gran cursa, mentre que Júlia Pueyo també va oferir molt bon rendiment i va travessar l’arribada en tercera posició. En homes, Marc Colell va demostrar que la victòria del dia anterior no era flor d’un dia i es va endur la victòria, seguit de prop per Roc Vilaró. Per arrodonir, el podi el va completar un altre fondista de l’equip català, Xavier López (Bellver). A les portes del podi es va quedar Bernat Gabarró (CENA).

Per últim, en la distància més exigent de 42 km, dos catalans van trepitjar el primer esglaó del podi: Marta Cester (CAEI) i Sadurní Betriu (CEFUC). A Betriu el va acompanyar al podi Marc Alonso (CEFUC), segon.

.

.

També va haver-hi bones notícies en la prova de 10 km de la Marxa Beret, que tradicionalment compte amb una nombrosa participació. En dones, Jana Sánchez (CENA) va entrar en segona posició a meta, seguida de ben a prop per la seva companya d’equip, Berta Guitart. Naia González (CAEI) va ser quarta. En homes, Pablo Moreno va quedar subcampió, en aquest cas superat per Peio Añarbe. Quart va ser Ot Bertran (CEFUC) i cinquè, Oriol Bosch (Bellver), com a catalans més destacats.

Els dos Campionats d’Espanya també eren puntuables per a la Copa Espanya, com a tercera fase, de manera que només quedarà per celebrar-se la fase final, a Larra-Belagua, el 19 i 20 de març.