Els fondistes FCEH, de dolç al Campionat d’Espanya de Rollerski

foto

Jaca va acollir el passat cap de setmana, amb les mesures de seguretat adients, la primera competició de la temporada. I la motivació es va traduir en bons resultats per a l’equip d’esquí de fons català, que torna amb nombrosos podis i els títols estatals absoluts de Marta Moreno i Miquel Auladell.   

Gràcies a la bona tasca de la Federación Aragonesa de Deportes de Invierno (FADI), el Club Pirineista Mayencos i la RFEDI, el passat cap de setmana es va poder celebrar el Campionat d’Espanya de Rollerski a Jaca, amb certa normalitat i les mesures sanitàries determinades pel CSD.

Era la tornada a la competició per a tots els esportistes, i en el cas dels fondistes de l’equip de tecnificació FCEH, les ganes de competir es van materialitzar en podis i bones sensacions.

En categoria absoluta, Marta Moreno (CAEI) es va mostrar intractable els dos dies i es va proclamar campiona d’Espanya en tècnica clàssica i lliure. Qui també va trepitjar el primer esglaó del podi en categoria absoluta va ser Miquel Auladell (PEC), que es va endur el títol en tècnica clàssica.

Per començar, cronoescalada al Fuerte de Rapitán

La competició va començar dissabte amb una ascensió de 2,6 km en estil clàssic, on a banda de les victòries de Moreno i Auladell, també hi van destacar altres fondistes catalans. En Absolut, Bernat Sellés (Bellver) va ser tercer, mentre que Marta Cester va acabar segona en dones darrere de Moreno.

En U18 podi íntegrament català, encapçalat per Bernat Sellés, seguit d’Aniol Borrell (PEC) i Xavier López (Bellver). En la mateixa categoria, Júlia Pueyo (CEFUC) va acabar tercera.

En U16, Marc Colell (CEFUC) va ser segon, seguit de Pablo Moreno (CAEI). Berta Guitart (CENA) va ser la millor, amb Núria Ruiz (CENA), tercer.

En U14, també podi català: Pau Molins (CENA) primer, seguit d’Arnau Miquel (CENA) i Guim Gabarró (Bellver). I en la mateixa categoria, va vèncer Joana Puig (Bellver).

El diumenge es manté la línia

La tònica de bons resultats va continuar l’endemà, amb una cronoescalada en tècnica lliure de 5,2 km. En Absolut, Marta Moreno va repetir títol, també en categoria U20, seguida de Marta Cester, segona. En homes, Bernat Sellés va millorar el rendiment de dissabte i de quina manera, a només dos minuts del campió, Imanol Rojo. Miquel Auladell va ser quart, i Aniol Borrell 10è.

En U18, Júlia Pueyo va obtenir la tercera posició mentre que, en homes, triplet català: Bernat Sellés campió, seguit d’Aniol Borrell i Xavier López.

En U16, Marc Colell va ser segon, amb Pablo Moreno tercer. Mateixes posiciones que van firmar les dones, amb Berta Guitart per davant de Núria Ruiz. En U14, Pau Molins va tornar a ser el millor, seguit d’Arnau Miquel. Joana Puig també va repetir la victòria del dia anterior.

A més, també va córrer la prova en les seves dues jornades el fondista del CENA d’esquí de fons adaptat, Pol Makuri, com sempre al peu del canó.

Bon resultat tot i les incògnites

Un sac de podis que el tècnic de l’equip FCEH, Manu Rullan, valora amb optimisme: “No teníem clar com arribaríem per la falta de ritme. Més enllà dels títols absoluts de la Marta i el Miquel, que han competit molt bé, estem molt satisfets amb l’actuació global de l’equip. Per exemple, diumenge el Bernat Sellés va acabar només a dos minuts de l’Imanol Rojo, un corredor de Copa del Món. Com també estan en creixement Aniol Borrell, Xavi López, Júlia Pueyo i Marc Colell”.

Una competició que marca un punt i seguit per a l’equip, que segueix entrenant-se per arribar amb força a les primeres cites d’esquí de fons. Pròximament, l’equip viatjarà a Livigno (Itàlia) per realitzar una estada en neu.