Els múixers catalans copen els podis dels Campionats d’Espanya de Múixing de Neu

foto

Aquest 4 i 5 de març es va disputar a Baqueira Beret el Campionat d’Espanya de Múixing de Neu. La neu i la boira van fer acte de presència en les dues jornades, però tant l’organització com els múixers van saber adaptar-se i donar el millor de si mateixos.

El programa es va completar tal com s’havia previst excepte pels participants de canicròs, que van veure com s’anul·lava la primera mànega del dissabte a causa de les condicions de la pista després de la intensa nevada que va caure.
Així doncs, les condicions meteorològiques adverses van obligar als múixers a extremar les precaucions i demostrar la seva tècnica i habilitats en la prova organitzada per Gos Àrtic, la Real Federación Española de Deportes de Invierno  i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

El diumenge va ser decisiu per la decisió dels campions. Els trineus i els participants de la categoria d’skijoring van poder recórrer el circuit llarg de 12 quilòmetres, amb pas per l’Orri. Per la seva banda, els trineus de 6 i 4 gossos van completar un traçat de 8 quilòmetres, mentre que els trineus de 2 gossos, els múixers infantils i els corredors de canicròs van fer un circuit de poc menys de 5 quilòmetres.

Els múixers catalans van copar gairebé tots els podis. Començant per l’skijoring on en Víctor Carrasco va revalidar el seu títol de campió d’Espanya. En Ramon Armengol va guanyar en la categoria de veterans i la Marta Bosch  va acabar en segona posició en categoria femenina. En Xavier Ganyet va guanyar en la categoria reservada a gossos nòrdics, i la Laura Gracia va quedar segona.

En l’apartat de trineus, en la categoria de 8 gossos, en Francesc Vallespí va ser el subcampió de la prova, mentre que en la categoria de 6 gossos ho va ser l’Oscar Lapeña. També va quedar segon en Vicente Cebrian, però en la categoria de 4 gossos.

En Lázaro Martínez ens va brindar una ajustadíssima victòria sobre el càntabre Jesús Martínez, en la categoria de trineus de 4 gossos nòrdics.

Entre els trineus tirats per 2 gossos, la nova campiona d’Espanya és la catalana Natàlia Camps. En l’apartat de gossos nòrdics, el triomf va ser per al Pablo Ruiz, seguit de l’Aaron Bernaus i l’Elena Cobos.

Pel que fa als trineus de categoria infantil, el títol va ser per en Raul Cebrián. Per últim, la Lali Masriera va pujar al segon calaix del podi en la categoria de canicròs.

 

Enllaços d’interès

Classificació General Canicròs

Classificació General 

Fotografies de Gos Àrtic

 

Fotos: © Gos Àrtic – Jordi Santacana