Els múixers catalans sumen 15 podis als Campionats d’Espanya de Múixing Terra

foto

La competició celebrada al Pinar de Antequera (Valladolid) va servir per confirmar que el nivell dels catalans continua sent molt alt, amb corredors punters en gairebé totes les categories. Els medallistes mundials Olga Álvarez i Enrique Vilchez van endur-se la victòria.

Uns 250 múixers van formar part dels Campionats d’Espanya de Múixing Terra celebrats el cap de setmana 2 i 3 de desembre a un escenari ideal per a la pràctica d’aquest esport, el parc del Pinar de Antequera (Valladolid). Una prova organitzada per la RFEDI i la Federación de Deportes de Invierno de Castilla y León, en col·laboració amb el C.D. Canicross Burgos i el C.D. Mushing Atletismo Arroyo.

En aquest pulmó verd de Valladolid fins a 15 corredors catalans van obtenir medalla, molt a prop de la xifra aconseguida l’any passat (18), fet que confirma l’alt nivell dels nostres representants.

En absència del Víctor Carrasco, que per culpa d’un contratemps no va poder arribar a Valladolid, dos van ser els catalans que van pujar al podi en categoria DBM (Bikejoring masculí sènior). Van ser el Marcel Gual de l’A.E.M (segon) i l’Oscar Muñoz del CCLF (tercer), que només van ser superats pel local Pablo Enjuto.

En categoria BDMN (Bikejoring 1 gos nòrdic masculí), el català Pablo Ruiz del C.E.T es va emportar el títol. Mateix resultat que va registrar la Marta Barrufet del CCLF en categoria DBW (Bikejoring 1 gos femení). També es van endur el títol la Meritxell Reynés del GOSCA en DBWN (Bikejoring 1 gos nòrdic femení) i l’Anna Mimó del GOSCA en DBWV (Bikejoring 1 gos femení veteranes), que va estar acompanyada al podi per la Natalia Camps, del mateix club, que va acabar segona.

En categoria DCMJ (Canicròs 1 gos masculí júnior), el Lluís Guilera del GOSCA també va pujar al segon esglaó del podi, mateixa posició que va fer la Lali Masriera de l’A.E.M en DCW (Canicròs 1 gos femení), mentre que en DCWV (Canicròs 1 gos dones veteranes) la guanyadora va ser la recent campiona i subcampiona mundial, Olga Álvarez de l’A.E.M.

També es va proclamar campió d’Espanya Vicente Cebrian del C.E.T en DR4 (Vehicle de 3 rodes amb 4 gossos masculí) i Raul Cebrian del C.E.T en DRI2 (Vehicle de 3 rodes amb 2 gossos infantil masculí). En DS2, subcampionat per David Pararol del GOSCA (Scooter 2 gossos masculí) i dos títols més per la delegació catalana en mans de Moises Valero de l’A.E.M en DS2N (Scooter 2 gossos nòrdics  masculí) i del recent medallista mundial Enrique Vilchez del GOSCA en DSM1 (Scotter 1 gos masculí).