Els patinadors catalans brillen al Campionat d’Espanya de Patinatge Artístic

foto

Balanç positiu de resultats en els tres dies de competició a Jaca, on la FCEH va estar present al podi en totes les categories on tenia representants. Especial èmfasi a les victòries de Júlia Rodríguez, Euken Alberdi i la parella Adrián Díaz i Olivia Smart, que fan un pas de gegant per estar als Jocs Olímpics. 

Amb una quinzena de patinadors procedents del FC Barcelona, el CEPAP i el CEGVA, la representació catalana al Campionat d’Espanya Iberdrola de Patinatge Artístic sobre gel que es va celebrar del 16 al 19 de desembre al pavelló de gel de Jaca apuntava alt. I els resultats així ho van corroborar, amb presència de la FCEH en tots els podis on tenia algun patinador en competició.

Una de les lluites més esperades i ajustades estava en la dansa sènior, on la parella del FC Barcelona formada per Adrián Díaz i Olivia Smart es jugaven gran part de les opcions per estar als Jocs Olímpics de Pequín 2022. I el que es va poder veure a la pista no va poder ser millor. Díaz i Smart van mostrar un alt nivell per endur-se la victòria amb 202,47 punts, marcant distàncies amb els seus màxims rivals i també candidats a estar a Pequín, Sara Hurtado i Kirill Jalyavin, que es van quedar en 194,35 punts.

Amb 8,37 punts a favor dels blaugranes, el somni olímpic està una mica més a prop, però s’haurà de confirmar a l’única prova puntuable que els queda per davant, el Campionat d’Europa de Tallinn (Estònia), del 10 al 16 de gener de 2022.

“Ha estat un plaer patinar rodejat de fans, gent coneguda que sempre ens segueix i la família. Hem sortit a gaudir, però hi havia molta tensió i molts nervis, sabíem que era un dia important”, explicava el català Adrián Díaz amb la medalla penjada al coll. En paral·lel, la seva companya Olivia Smart destacava “l’orgull que sento pel rendiment que hem demostrat els dos dies. Hi havia tensió, però és normal en proves rellevants on t’estàs jugant tant”.

El triomf de Díaz i Smart no va ser l’únic que va aconseguir la FCEH a Jaca. La també blaugrana Júlia Rodríguez va endur-se un títol molt meritori en una categoria altament disputada com la Júnior ISU, on va sumar 115,17 punts, per 114,39 de la segona classificada, Celia Vandhana. A més de Rodríguez, dues patinadores catalanes més van acabar al Top 10, amb Alexandra Martínez (FCB) vuitena i Maria Escrich (CEPAP) novena.

També en categoria Júnior ISU, Euken Alberdi (FCB) va confirmar l’alt nivell demostrat aquesta temporada i va proclamar-se campió amb una gran valoració de 156,64 punts, mentre que el segon classificat, Christian Vaquero, es va quedar en 128,59. Adrián Jiménez (CEPAP) va ser cinquè, mentre que Mahery Randrianarivony (FCB) va acabar setè.

Per últim, en categoria Advanced Novice femení, la patinadora blaugrana Mara Martínez va aconseguir la medalla de bronze amb 75.43 punts. En sisena posició va acabar Ariadna Gupta (FCB), mentre que vuitena va ser Laura Izquierdo (CEPAP).

.

Crèdits d’imatge: FCEH | Jose Gallego | Ester Ayerdi para Hielo Español

.