Equipació i proteccions d’un jugador d’hoquei gel

L’hoquei gel és un esport que es juga entre dos equips de sis jugadors amb patins sobre una pista de gel. El partit es distribueix en tres períodes de 20 minuts on els dos equips tenen l’objectiu d’aconseguir fer més gols a l’equip contrari introduint un puck (un disc dur de goma negre) dins de la porteria rival amb ajuda d’un stick.

Però, ja saps quin és el material de protecció per practicar aquest esport amb seguretat i evitar possibles lesions? T’ho expliquem!

El casc: aquest és un element molt important que protegeix el cap de lesions. En aquest cas, no t’ha de quedar molt apretat però tampoc molt gran. N’hi ha de diferents tipus (reixa, amb visor, entre d’altres.). Per als menors de 18 anys és obligatori l’ús del casc amb reixa. A més, és molt recomanable conèixer el seu manteniment i cura per tenir-lo sempre en bones condicions. Pel que fa al porter, el casc que ha d’utilitzar sempre serà amb reixa i baixa fins la zona del coll amb una forma més punxeguda.

Protector de coll: és una peça de protecció que s’utilitza al voltant del coll per evitar lesions amb possibles cops de puck, estics o amb els patins d’hoquei.

Protegir l’espatlla: Hi ha una sèrie d’elements que estan dissenyats per evitar lesions per cops o possibles caigudes. Han de protegir els bíceps, l’estern, la clavícula, les espatlles i les àrees superiors de l’esquena i el pit. Tot i això, no ha de ser una peça que ens dificulti els moviments i s’han d’ajustar al nostre cos d’una forma còmode. En el cas del porter, és més voluminós perquè cobreix tota la part lateral del cos.

Colzeres: amb l’objectiu de protegir l’àrea dels braços a l’altura dels colzes.

Guants: Un altre element molt important per a la pràctica d’hoquei gel. En aquest cas, és recomanable escollir uns guants que ens quedin ajustats i que et proporcioni la mobilitat que necessites. Alguns professionals de l’esport recomanen que els guants siguin mig centímetre més gran que els teus dits, així pots tenir un major control, en el cas que et queden molt ajustats pot limitar els moviments. Pel que fa al porter, aquest té uns guants especials per tal de poder retenir el puck.

Pantalons: un dels accessoris imprescindible per a la pràctica de l’hoquei gel, ja que, ens protegeix bona part del cos. En el cas del porter, el pantaló té moltes més proteccions pel fet que aquest pot rebre molts més impactes.

Protegir la canyella: Aquest element s’utilitza per protegir la part davantera de la cama d’un jugador. Es poden fixar mitjançant cintes elàstiques o velcro. Has d’assegurar-te que la ròtula i el turmell no quedin exposats. A més, s’ha de tenir present la talla, ja que si són massa petites estaries desprotegit i si són massa grans podria perjudicar certs moviments del teu cos.

Stick o pal d’hoquei: És l’element amb el qual dominaràs el disc o puck. És recomanable que t’arribi a l’alçada del nas. Per als més joves, s’ha de procurar que arribi a l’alçada de les celles. A l’hora de comprar-ne un és important que et deixis assessorar per un especialista per poder valorar aspectes com el material del pal i si és per una persona esquerrana o dretana.

Patins: T’has de sentir còmode per tenir un bon rendiment a l’hora de practicar hoquei gel. La talla ha de ser la que correspon als teus peus. A més, s’han de verificar l’estat de les fulles per tal que sempre estiguin ben esmolades. En general es recomana esmolar les fulles dels patins cada 20 hores d’ús. És crucial que les esmolis amb algú que tingui experiència i l’equip per fer-ho.

dailyreuters.com

En el moment d’adquirir tot aquest material de protecció per a la pràctica de l’esport de forma segura, et recomanem que et deixis assessorar per especialistes de l’hoquei gel.