Èxit rotund amb la primera concentració  conjunta entre els equips d’esquí alpí i paraesquí alpí de la FCEH i el CPE

foto

La concentració de tecnificació conjunta d’onze dies, entre el 10 i el 21 d’octubre, i desenvolupada al glaciar de Stubai, va acollir 14 esportistes de l’equip de tecnificació de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i 3 esportistes de l’Equip Promeses Paralímpiques del Comitè Paralímpic Espanyol. Els tècnics esportius han afirmat que “els resultats dels entrenaments han estat molt positius”  en un ambient compromès amb la inclusió esportiva.

La inclusió dels paraesports a l’agenda habitual dels esports d’hivern ja és una realitat. Després de la firma del conveni entre la Federació Catalana d’esports d’Hivern i el Comitè Paralímpic Espanyol per incloure els paraesports de neu als programes de la Federació, el passat 10 d’octubre un total de disset esquiadors, catorze de l’equip de tecnificació de la FCEH i 3 de l’Equip de Promeses Paralímpiques del CPE, iniciaven conjuntament una concentració esportiva al glaciar austríac de Stubai.

Tots els esportistes han entrenat conjuntament durant onze dies de convivència i aprenentatge han servit per marcar les bases de tot el que vindrà relacionat amb la inclusió als esports d’hivern.

Els tècnics de la Federació han fet un bon balanç de la sortida i han afirmat que “els resultats dels entrenaments han estat molt positiu” tot i admetent que en uns inicis “es plantejava com un gran repte”. Han admès que “a banda de la discapacitat dels paraesportistes, el grup s’ha adaptat molt ràpidament a aquesta nova etapa i no ha suposat cap dificultat pel desenvolupament del programa de tecnificació, és més, ha estat un valor afegit en tots els aspectes”.

Per la seva banda, la tècnic del CPE ha conclòs que “s’ha demostrat que no calen programes independents, ja que s’ha realitzat el mateix treball, tant a pistes com a traçat” i ha definit la concentració com a “una bona experiència conjunta i molt positiva”.

Els esportistes han aprofitat aquests onze dies de concentració per fer treball específic de tècnica a pistes i condicionament físic en sec per preparar la temporada d’hivern 2022 – 2023.