Jaume Pueyo i Marta Céster protagonitzen els Campionats de Catalunya d’esquí de fons

foto

La Val d’Aran es va convertir en l’escenari dels Campionats de Catalunya d’esquí de fons els passats 22 i 23 de març. L’estació de Baqueira Beret va acollir els millors fondistes de Catalunya, que van demostrar un talent indiscutible.

El cap de setmana passat, els dies 22 i 23 de març, es va celebrar amb gran èxit el Campionat de Catalunya d’esquí de fons, organitzat per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) en col·laboració amb la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI). L’esdeveniment va tenir lloc dins del marc de celebració dels Campionats d’Espanya d’esquí de fons.

Divendres va tenir lloc la prova de distància de 15 km, on es va presenciar una competició emocionant. En la categoria Sènior, Jaume Pueyo (CEFUC) i Marta Céster (CAEI) van assolir la victòria. Altres campions catalans incloïen Sadurní Betriu a la categoria Màster 1, Josep Molins a la categoria Màster 2, Berta Guitart i Pablo Moreno a la categoria U18, Martina Miquel i Marc Colell a la categoria U20, Joana Puig i Biel González a la categoria U16, i Fiona de Castellarnau a la categoria U14.

Dissabte, els fondistes es van enfrontar a la prova de 10 km en estil clàssic marcada per una boira intensa. Amb una altra mostra de determinació i habilitat, Jaume Pueyo i Marta Cester van repetir la seva victòria. Els altres campions catalans van ser Sadurní Betriu, Josep Molins, Núria Ruiz i Pablo Moreno, Martina Miquel i Marc Colell, Joana Puig i Roger Sánchez, i Fiona de Castellarnau.

Èxits catalans al Campionat d’Espanya

Pel que fa al Campionat d’Espanya, Jaume Pueyo va aconseguir un notable segon lloc en la prova de divendres, mentre que Marta Céster es va classificar com a subcampiona. Dissabte, Pueyo va repetir com a segon en la categoria masculina, mentre que Bernat Sellés va assolir  un honorable tercer lloc. Marta Céster va repetir com a subcampiona, mentre que Núria Ruiz va assolir un meritori tercer lloc en la categoria femenina.

Diumenge es va disputar la prova de “Team Sprint per Clubs”, on cada club va presentar un equip de dos corredors  que competien per relleus durant tres voltes en un circuit de 1,2 km. En la categoria masculina, l’equip del Club d’Esquí de Fons de la Seu d’Urgell (CEFUC), format per Jaume Pueyo i Marc Colell, es van proclamar campions de la prova. També es van penjar la medalla d’or les corredores Naia González i Marta Céster, que competien en l’equip femení del Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI).

El Campionat de Catalunya i els Campionats d’Espanya d’Esquí de Fons han estat un clar testimoni del talent, la dedicació i la passió dels esquiadors catalans. Les seves impressionants actuacions auguren un futur ple d’il·lusió els propers esdeveniments esportius.