L’equip català d’snowboard cross inicia una nova etapa

Els esportistes Joan Pascual i Marc Roure es troben en molt bones condicions per encetar una temporada en què tornarem a tenir la Copa del Món d’Snowboard Cross a La Molina.

El passat mes de juliol es va iniciar una nova etapa per l’equip català d’snowboard cross de la FCEH que aquesta temporada està integrat pels esportistes Joan Pascual i Marc Roure i pel tècnic i preparador físic Alex Martín. Des de llavors la feina ha estat frenètica i els esportistes no han aturat els entrenaments. ‘Hem realitzat concentracions en diferents localitzacions per a poder potenciar diferents aspectes en els entrenaments’, explica el tècnic Alex Martín.

Es va començar amb una concentració a La Cerdanya per potenciar el treball de resistència en alçada. La següent concentració va ser en el País Basc, on l’objectiu principal va ser fer un treball general de força combinat amb treball de lliscaments amb diferents mitjans com l’skate i el surf. “Després l’equip es va focalitzar en el treball amb els skates en diferents skateparks (bowls) de l’àrea metropolitana de Barcelona, per treballar la mobilitat, posició de base’, explica l’Alex.

Després d’aquest primer bloc l’equip va realitzar la seva primera concentració a Saas Fee per treballar exercicis de base, corregir posicions i preveure possibles errades futures als circuits. El segon bloc durant el mes d’agost es va centrar en el treball i desenvolupament de la força.Segons paraules del tècnic de l’equip català, ‘també vam potenciar el treball de resistència específic amb lliscaments gràcies a la col·laboració de CARVER SKATEBOARDS, ja que mitjançant aquests skates vam poder generar moviment i treballar amb els CARVER la resistència d’una manera específica per al nostre esport’.  ‘Les millores van ser considerables perquè quan vam tornar a Saas Fee, una vegada sobre la taula, vam comprovar que la transferència i el treball de lliscaments havia estat molt positiva.

L’equip ara per ara ja ha començat amb les rutines d’entrenament al CAR de Sant Cugat on treballen en coordinació amb Jaume Mirallas la planificació dels entrenaments i amb Gervasio de Fer el treball de control aeri i acrobàtic.

‘Els tests realitzats i les proves d’esforç ens indiquen que anem en una bona línea de treball i que hi ha hagut millores substancials tant en la força com en la resistència. Seguirem treballant perquè els esportistes aconsegueixin els objectius a tres mesos de participar en la Copa d’Europa’, explica l’Alex. 

Podeu seguir les fotos de l’equip català d’snowboard cross al seu Instagram: @catalan_snowboard_team