La brisa del Mediterrani acomiada la temporada d’esports d’hivern

foto

Sobre la mateixa sorra del Club Natació Barcelona, divendres la FCEH va posar punt final a la temporada 2018-2020. Esportistes i clubs van ser premiats en un acte amb nodrida presència d’autoritats i aficionats, on la família d’esports d’hivern va tornar a demostrar passió i il·lusió pels reptes futurs. 

De la neu a la sorra. De les muntanyes al mar. Del fred sec de l’hivern a les primeres calorades d’estiu. Un canvi d’escenari apropiat que, el passat divendres, va servir per tancar la temporada d’hivern 2018-2019. Com ara fa dos anys, el Club Natació Barcelona va tornar a allotjar l’acte vestit amb les seves millors gales.

Una temporada d’hivern llarga, intensa i de forces alts i baixos en termes meteorològics, com va destacar el president de la FCEH, Oscar Cruz, que també va voler posar l’accent en l’esforç que fan les famílies per poder complir els somnis dels esportistes.

Prèviament al lliurament dels trofeus, va ser el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, qui va mencionar un dels temes que més ha estat en boca de tothom durant l’any, i que ho continuarà sent: el projecte olímpic Pirineus – Barcelona. “El que tenim per davant és un repte, sens dubte, molt ambiciós, que requerirà l’empenta de tothom. Estem fent molta i bona feina” va assenyalar Font.

Josep Maria Sala i Queralt Castellet, reconeixement a dues generacions 

Com cada any, dos premis especials com el Pitu Figueras i l’Esperit Esportiu van estrenar l’acte i van posar en relleu la tasca dels guardonats. En el cas del VII Premi Col·laborador i Esport Dr. Pitu Figueras va ser per al veterà Josep Maria Sala.

Sala, impulsor de tota mena de reptes esportius, va ajudar a obrir fronteres i va realitzar avenços decisius per portar l’esport català, en especial els d’hivern, al bon estat de salut de què gaudeix actualment. De fet, el mateix guardonat es va encarregar de fer un repàs als principals èxits obtinguts gràcies al seu lideratge al capdavant del Centre Excursionista de Catalunya, però no només en aquesta institució.

Per la seva part, el Premi Esperit Esportiu 2019 va anar a parar a mans de la campiona de snowboard, Queralt Castellet, per molt que no va poder assistir a l’acte. Un reconeixement al dur camí encetat per la rider de Sabadell, que va prendre la valenta decisió de marxar lluny de casa a la recerca d’uns èxits que han acabat arribant: medalles en Copa del Món i en Campionats del Món, a més de quatre participacions en Jocs Olímpics d’Hivern.

Ampli ventall de premiats

Esportistes i clubs van acaparar el protagonisme a la segona part de l’acte, on gran part dels esports que engloba la FCEH hi van tenir representació en forma de guardonats. Els primers a rebre el seu reconeixement van ser els campions i campiones de Catalunya Absoluts, que van rebre les seves respectives medalles per part de l’UFEC.

Tanmateix, els clubs que més han destacat a les Lligues i Circuits de Catalunya, dins del calendari FCEH, van pujar també al podi. En Esquí de Fons ho van fer el PEC, el CEFUC, el CENA i el Bellver, mentre que del circuit Pyrenean Freestyle Tour, en Freeski els millors van ser l’ECAP, el Llívia i el MAC i, en Snowboard, l’ECPCGR, l’ECAP i l’ECOA.

En la primera edició de la Lliga Catalana Interclubs de Múixing i Canicròs, els clubs que van pujar al podi van ser el Club Canicross Les Franqueses, l’Associación Española de Mushers (AEM) i el Club GOSesport.

La darrera modalitat en celebrar els seus podis va ser l’Esquí Alpí, on hi havia més diversitat de categories. En U14-U16 els tres millors clubs de la temporada van ser el CAEI, el GRANUEC i LMCE, mentre que en categoria Interlcubs van pujar al podi el CAEI, el CANMC i el CEAP.

En Veterans, el CANMC va rebre el premi al millor club per davant del CET i LMCE. I en Absoluta U18-U21 Ciutadana, LMCE va emportar-se el títol en un podi que van completar el CAEI i el GRANUEC.

Precisament, els premis individuals de la Lliga Catalana Absoluta U18-U21 Ciutadana d’Esquí Alpí van servir per concloure l’acte, o pràcticament, ja que just després els assistents va poder gaudir d’un còctel, la millor excusa per continuar la vetllada i compartir sensacions amb amics, companys i coneguts. De la neu al mar per carregar piles i tornar, ben aviat, a les muntanyes.

 

Enllaços d’interès                                                                                                                                        

Llistat de Premiats

Àlbum Imatges (Crèdits: Photoset.es)