La FCEH aposta per la divulgació meteorològica amb MeteoPirineus

foto

En una aposta pel coneixement i la difusió de la informació meteorològica, la FCEH s’alia amb MeteoPirineus com a nou col·laborador. Des de la seva oficina a La Seu d’Urgell, aquest projecte català ha aconseguit crear un potent canal de difusió meteorològica per a tots aquells que desitgen estar-ne ben i permanentment informats.

En el context actual, on cada vegada són més les persones que estimen i comparteixen la natura i la muntanya, és sempre necessari i recomanable estar ben informat d’allò que passa, i ha de passar, al cel.

Per això, i per la incidència creixent que tenen els fenòmens meteorològics en els esports d’hivern, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) ha decidit confiar en el coneixement de MeteoPirineus Catalans.

Nascut fa sis anys de la unió de dues grans passions com la meteorologia i el Pirineu, encapçala el projecte el soci fundador i geòleg, Albert de Gràcia, que té el seu centre d’operacions a La Seu d’Urgell.

Informació de km 0

De forma exponencial, MeteoPirineus s’ha convertit en la millor eina d’informació del temps i notícies d’àmbit científic, turístic i esportiu del Pirineu,  fins a fregar, actualment, els 50.000 seguidors en les seves xarxes socials.

L’ampli coneixement dels seus ideòlegs, l’entusiasme que transmeten per la meteorologia i la muntanya, així com la implicació incansable de Judit Pelegrina i de la resta de la xarxa de col·laboradors interns, repartits per tot el territori que contribueixen a nodrir d’informació el projecte, són alguns dels motius que converteixen MeteoPirineus en un mitjà català de primera categoria en l’àmbit meteorològic del Pirineu.

Amb aquest nou acord entre la FCEH i MeteoPirineus es confia a potenciar i consolidar la comunitat de seguidors i amants dels esports d’hivern, així com difondre la necessitat d’estar informat, i fer-ho mitjançant fonts fiables, de la meteorologia.

Per això, pròximament l’App oficial de la FCEH, llençada aquesta temporada i disponible de forma gratuïta per a mòbils iOS i Android, comptarà amb un apartat meteorològic, a partir del qual es podran consultar les previsions meteorològiques realitzades per MeteoPirineus.

Tanmateix, els esportistes que participin en els Campionats de Catalunya inclosos en el calendari de la FCEH, en les seves diferents modalitats, comptaran amb una previsió exhaustiva feta expressament per a l’ocasió. A més, MeteoPirineus també oferirà a la FCEH previsions meteorològiques, en format audiovisual, d’èpoques específiques de l’any on l’afluència de gent a la muntanya i/o a la neu és especialment alta.

“Estem molt contents amb aquest acord, donat que les nostres passions, el Pirineu i la meteorologia, van fortament lligades als esports d’hivern. Com a practicants, oferir els nostres coneixements a tots els seguidors de la FCEH és una de les millors notícies que ha rebut el nostre il·lusionant projecte”, explica Albert de Gràcia.

“Des del medi rural on treballem, sabem que és importantíssim crear xarxa amb el màxim de contactes. Estem convençuts que aquest acord és enriquidor i obrim les portes a que tots els seguidors i amants de la FCEH i del Pirineu en puguin aportar el seu granet de sorra”, afegeix.

Com es reflecteix en la seva pàgina web, MeteoPirineus compte amb previsions meteorològiques específiques per a estacions d’esquí alpí i esquí de fons del territori, previsió general del Pirineu per als amants de l’esquí de muntanya, amb especial èmfasi en el risc d’allaus; així com propostes de rutes per fer en raquetes de neu i esquí de muntanya i l’estat dels embassaments, entre altres continguts.