La FCEH demana valentia al COE i al Govern de Catalunya per presentar una candidatura catalana

foto

David Samper, president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha comparegut acompanyat de l’esquiadora olímpica en la disciplina d’esquí alpí Núria Pau, per mostrar el seu suport a la candidatura que ha de portar els Jocs Olímpics i Paralímpics a Catalunya, en la roda de premsa celebrada aquest matí a la seu de la FCEH.

 

Samper: “Catalunya vol els Jocs i no estem disposats a deixar escapar aquesta oportunitat”

La candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona – Pirineus de l’any 2030 es troba en una situació clau per al possible desenvolupament dels Jocs a les terres catalanes. L’acord tècnic de repartiment de proves entre Catalunya i Aragó, sembla haver quedat obsolet després que el govern aragonès hagi pres la decisió de despenjar-se. És per aquest motiu que David Samper, president de la FCEH ha demanat “al COE, com a màxim organisme per presentar la candidatura, i al Govern de la Generalitat de Catalunya que siguin valents i contemplin l’opció de presentar una candidatura de Catalunya, si no s’arriba a cap acord amb Aragó” després que el COE anunciés que sense un acord entre Catalunya i Aragó no hi hauria candidatura. “Catalunya vol uns Jocs i no estem disposats a deixar escapar aquesta oportunitat”.

 “És el moment que presentem una candidatura i fer un pas endavant, no podem quedar-nos de braços plegats. No volem menystenir Aragó ni cap altre territori, però Catalunya està capacitada per acollir uns Jocs”. El president de la federació ha explicat també que “Catalunya porta des del 2010 treballant en aquest projecte que mai s’ha presentat” i que “ens mereixem aquesta oportunitat, com ja ha fet Aragó en ocasions anteriors”. Samper ha afegit amb convicció que “es tracta de posar en valor el nostre projecte que té la capacitat per guanyar”.

Samper ha fet una crida a la gent dels Pirineus perquè es mobilitzin durant la consulta del 24 de juliol i votin sí als Jocs Olímpics i Paralímpics que suposaran “un revulsiu per al territori a nivell d’impacte econòmic, de marca i d’imatge” i que seran completament sostenibles i respectuosos amb el medi ambient. “Nosaltres hi serem i hi posarem tots els nostres esforços perquè el somni de milers d’esportistes es materialitzi”

Núria Pau: “Uns Jocs ens posaran al centre del món i és una campanya de màrqueting impagable”

L’esquiadora olímpica Núria Pau ha donat veu als esportistes que donen suport a la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics. “Participar en els Jocs és el somni de qualsevol esportista i si a més ho podem fer a casa nostra, és extraordinari”. L’esportista ha definit que “parlar dels JJOO és parlar de valors, de sacrifici, de superació o de solidaritat”.

“Soc del Pirineu i puc parlar amb propietat”, ha afirmat Pau. “Al Pirineu podem organitzar perfectament uns  Jocs que suposaran un gran impuls per als esports de neu i gel a casa nostra, aportant més esport de base, més tecnificació i més esportistes de primer nivell”. L’esquiadora assegura que “els Jocs ens posaran al centre del món amb una campanya de màrqueting impagable i que no malmetran ni el nostre preuat territori ni les nostres muntanyes, sinó que seran un revitalitzador”. Ha afegit que pot “entendre els recels i opositors, però no s’han de preocupar”.

L’esquiadora “no entendria de cap manera que ens perdéssim l’oportunitat del 2030, ja que Catalunya pot acollir aquests Jocs i entre tots i totes hem de forçar per tenir-los”.

Més de 700 persones ja han signat el manifest

El manifest en suport a la candidatura dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona 2030, compta amb el suport de 751 persones. Aquest, fa esmena a set punts clau: els esports d’hivern com a cultura de país; la visibilitat de problemàtiques socials globals; la promoció del Pirineu; el turisme desestacionalitzat per generar una economia diversificada; la connectivitat entre la gent del Pirineu; i el respecte al medi ambient. En definitiva, un nou model de Jocs Olímpics d’Hivern. El manifest està disponible aquí.

.

Fotografies: Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH)

.