La Federació Catalana d’Esports d’Hivern acomiada la temporada d’hivern

foto

Ahir, 13 de juny, es va celebrar amb gran èxit l’acte de Lliurament de Premis Honorífics de la FCEH per posar punt final a la temporada 2023-2024. Durant l’acte, celebrat a l’INEFC de Barcelona, es va fer entrega de les medalles de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) als Campions Absoluts de Catalunya de les diferents disciplines d’esports d’hivern i els trofeus als clubs i esportistes finalistes de les lligues i circuits catalans. A més, es va guardonar a Joan Torrellas amb el Premi Col·laboració i Esport Dr. Pitu Figueras i es va atorgar el Premi Esperit Esportiu a l’esportista Núria Castán. També es va commemorar el 50è aniversari de dos clubs catalans i es va fer entrega de la Insígnia Olímpica del COE a Sylvana Mestre.

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern va clausurar la temporada 2023-2024 amb l’acte de Lliurament de Premis Honorífics per reconèixer el mèrit i l’esforç dels clubs i esportistes més destacats de la temporada vigent. Una temporada d’hivern llarga, intensa i de forces alts i baixos en termes meteorològics, com va destacar el president de la FCEH, David Samper, que també va voler posar l’accent en l’esforç que fan les famílies per poder complir els somnis dels esportistes.

X Premi Col·laboració i Esport Dr. Pitu Figueras a Joan Torrellas

El Premi Col·laboració i Esport Pitu Figueras vol fer visible i premiar el paper fonamental de totes aquelles persones que de manera altruista i voluntària col·laboren en l’organització  de competicions i en la promoció dels esports d’hivern. I enguany va ser atorgat a Joan Torrellas.

Torrellas és un innegable líder i impulsor del snowboard a Catalunya. Va organitzar la primera competició de snowboard a Vallter 2000, va fundar el Club de Snowboard La Surfera Gironina, ha organitzat circuits i competicions territorials, estatals i internacionals, i va crear la 1a Lliga Catalana de Snowboard.

Ha estat lligat al Comitè de Snowboard i Freeski de la FCEH des de l’any 2000. La seva darrera col·laboració va tenir lloc l’any 2023 quan va desenvolupar la tasca de director dels Campionats del Món de Snowboard Paralímpic a La Molina.

Un premi que enguany va tenir com a membres del jurat la presidenta del GEGVA, Griselda Pous; el periodista de TV3, Toni Real; el president del CEC, Eduard Cayón; la periodista de RAC1, Noemí Polls; i la filla del Dr. Pitu Figueras, Sra. Clara Fiqueras.

XII Premi Esperit Esportiu a Núria Castán

Any rere any, la Federació reconeix l’esforç d’aquelles persones que han dedicat la seva vida als nostres esports. Ho fa mitjançant el Premi a l’Esperit Esportiu, destinat a un esportista o tècnic que, independentment dels seus resultats, la seva dedicació i esforç pugui ser un exemple de valors per tots aquells que avui competeixen i també per aquells més joves de les pedreres dels clubs. Aquest any i de forma unànime aquest premi va ser concedit Núria Castán.

Vinculada des dels 8 anys al snowboard, la Núria ha participat en proves de Freeride des de l’any 2012 quan va participar per primer cop a una prova del circuit Junior del Freeride World Tour. El debut a la màxima categoria el va fer durant la temporada 2019-2020 a la prova disputada Andorra.

En la darrera prova del Freeride World Tour de la temporada passada, la Núria va quedar colgada sota una allau durant 10 minuts. Els equips de rescat la van poder salvar a temps i poc després de l’accident va iniciar una recuperació mental que la portaria a quedar subcampiona del Freeride World Tour.

Sylvana Mestre guardonada amb la Insígnia Olímpica del COE

Sylvana Mestre va rebre la Insígnia Olímpica del Comitè Olímpic Espanyol com a reconeixement a la seva llarga trajectòria dedicada al desenvolupament dels esports per a persones amb discapacitat. Va iniciar la seva carrera com a guia d’esquiadors amb discapacitat visual als Jocs Paralímpics d’Hivern del 1998, va ser Directora Tècnica d’esquí alpí per a cecs i és la fundadora de l’associació Play&Train destinada a ajudar a atletes amb discapacitat.

Mestre ha estat premiada amb nombrosos reconeixements durant els seus 25 anys de dedicació. Ha estat guardonada amb l’Ordre Paralímpica del Comitè Paralímpic Internacional l’any 2015,  el Premi Dr. Pitu Figueras l’any 2017, la Medalla de Plata de la Reial Orde del Mèrit Esportiu l’any 2022 i la Medalla al Mèrit Esportiu de la RFEDI l’any 2023, entre molts altres premis.

Dos clubs catalans compleixen mig segle d’història

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern va reconèixer el 50è aniversari de dos clubs molt importants de la comarca del Solsonès. El Club d’Esquí Solsona i el Club d’Esquí Port del Comte. El guardó que van rebre és un reconeixement a la tasca de dos clubs que durant ciquanta anys han promogut la pràctica dels esports d’hivern i han treballat incansablement per al seu desenvolupament a l’estació de Port del Comte.

Els campions dels Campionats de Catalunya Absoluts van rebre les medalles UFEC

Seguidament, vam prosseguir amb el lliurament de les medalles de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya als campions de Catalunya de les diferents disciplines dels esports d’hivern.

Els esportistes premiats van ser: en esquí alpí, la Blanca Bagaria (LMCE) i Roger Barceló (CANMC); en esquí de fons, la Marta Céster (CAEI) i el Jaume Pueyo (CEFUC); snowboard, el Bernat Ribera (CSFC) i l’Andrea Seijas (CSFC) en SBX, i la Nora Cornell (CSFC) i el Narcís Salleras (CEMT) en P&P; en freeski, l’Andreu Moreno (SOL); en freestyle ski moguls l’Anton Verdaguer (LLÍVIA); en modalitat múixing, l’Anna Guijarro (CCLF) i l’Oriol Cardona (GOSESPORT) en la categoria de dos gossos o més, i la Carla Mas (GOSESPORT) i l’Arnau Font (GOSESPORT) en la categoria d’un gos; en canicross, la Tamara Willems (AEM) i el Marcel Reymundi (GOSESPORT); i en patinatge artístic, l’Ariadna Gupta (FCB) i l’Euken Alberdi (FCB).

Clubs guardonats de les lligues catalanes

Durant l’acte es va premiar als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a campions: de la 41a Lliga Catalana de Clubs Absoluta d’esquí alpí, La Molina Club d’Esports; de la 41a Lliga Catalana U14 i U16 d’esquí alpí, el Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn; del 31è Circuit Interclubs d’esquí alpí el Club d’Esquí Alpí Pirineus; de la 32a Lliga Catalana- Andorrana de Màsters d’esquí alpí el CANM-Cerdanya; de la 13a Copa Nins Snowkids d’esquí de fons el Club d’Esquí de Fons Cerdanya Nòrdic; i de la 6a Lliga Interclubs de múixing i canicròs, el Club Canicross GOSesport Catalunya.

Premis individuals de les lligues catalanes d’esquí alpí

L’acte va finalitzar amb el lliurament de premis de les classificacions individuals d’esquí alpí de la 41a Lliga Catalana U14-U16, el 31è Circuit Interclubs, la 41 Lliga Catalana Absoluta i la 13 Lliga Catalana-Andorrana de Màsters.

En acabat, tots els guardonats van fer-se una foto de família per acomiadar aquesta temporada 2023-2024.