La final de la Lliga d’Hoquei Gel busca campió català

foto

FC Barcelona i CG Puigcerdà disputaran, a partir d’aquest dissabte, la final de la Lliga Nacional d’Hoquei Gel. L’equip blaugrana torna a una final 10 anys després, amb el factor camp a favor. Els ceretans desitgen reeditar el títol obtingut la passada temporada.

Per segona temporada consecutiva, i trencant amb la tendència marcada els darrers anys, la Lliga Nacional d’Hoquei Gel tornarà a tenir un campió català. I a partir del dissabte 10 d’abril començarem a saber qui n’és l’afortunat: FC Barcelona o CG Puigcerdà.   

Per als ceretans, vigents campions, serà la tercera final consecutiva, després de consolidar una línia ascendent amb un equip complet i físic. Segon classificat en temporada regular, el Puigcerdà dirigit per Salva Barnola arriba a la final després d’eliminar per la via ràpida un os dur com és el CHH Txuri-Urdin. 

Per la seva part, el Barça d’Einar Meyerson arriba amb confiança al duel decisiu. Campió de la fase regular amb molta solidesa, a semifinals va eliminar el CH Jaca també per la via ràpida, però no sense alguns problemes. Per als blaugranes és una oportunitat d’or, ja que feia 10 anys que no trepitjava una final de Lliga. Va ser el 2011 contra el Jaca, i es va saldar amb derrota. En canvi, el 2009, va aconseguir aixecar el títol, després de derrotar el Puigcerdà. Ara, 12 anys després, reviurem aquest xoc de trens.

Amb el factor pista a favor, el primer duel de la final es jugarà aquest dissabte 10, a partir de les 12h, al Palau de Gel del Barça. L’endemà es jugarà el segon partit a Barcelona, mentre que el següent dissabte, dia 17, l’acció es traslladarà a Puigcerdà. I en cas de ser necessaris, es jugaria un quart partit el diumenge 18, també a Puigcerdà, i un definitiu cinquè partit a Barcelona el diumenge 25.

Poques hores abans de l’inici de la final, en parlen el segon capità del Barça, Oriol Rubio, i l’experimentat jugador del Puigcerdà, Nacho Granell.

.

.

Oriol Rubio – FC Barcelona

· Arribeu a la final després d’una fase regular molt sòlida. Com veus l’equip?

Tenim moltes ganes, ja que fa anys que lluitem per arribar a la final. Estem en una gran dinàmica i ho hem d’aprofitar. Som l’equip més jove de la Lliga i podem jugar amb molta intensitat tot el partit, i hem de saber utilitzar aquesta arma.

· Coneixeu molt bé el CG Puigcerdà. Quins perills en destacaries?

No serà gens fàcil guanyar-los. Són un equip més gran i amb l’experiència necessària. Haurem de saber neutralitzar els seus punts forts.

.

.

Nacho Granell – CG Puigcerdà

· Us torneu a plantar a una final de Lliga mig any després. Com hi arribeu?

Veig molt bé l’equip, sincerament. Tenim una plantilla àmplia, hem anat creixent a cada entrenament i ens ajudem molt entre nosaltres. Entrenem molt fora del gel i això fa que tinguem un físic potent.

· Per aixecar el títol de nou haureu de superar el Barça, líder de la fase regular. 

El Barça és un rival molt dur, amb un equip molt complet i molt perillós de cara a porteria. Té defenses molt durs i un porter gran i constant. Però crec que podem donar molta guerra en aquesta final. 

.

Calendari

10/04  16:00h  FC Barcelona – CG Puigcerdà 

11/04  16:00h  FC Barcelona – CG Puigcerdà

17/04                 CG Puigcerdà – FC Barcelona

18/04                 CG Puigcerdà – FC Barcelona

25/04                 FC Barcelona – CG Puigcerdà

.

Imatges: Toni Blanco | Joan Reyes – AtelierFotografic