La Fundació Jesús Serra celebra amb rècord de participació el seu 15è Trofeu Esquí FJS

foto

El trofeu d’Esquí de Fundació Jesús Serra, disputat amb un format innovador a l’estació de Baqueira Beret, va assolir els 240 participants.

El tradicional Trofeu d’Esquí de l’estació aranesa ha obtingut en la 15a edició el rècord de participació històric de l’esdeveniment, 240 participants, afegint ambient a un nou format espectacular de paral·lel nocturn, i amb més participació en sumar les categories de màster i formació.

L’àmbit formatiu és un dels eixos principals del campionat i atorga bosses d’estudis valorades en 15.000€ als tres primers esquiadors menors de 25 anys del quadre femení i masculí. Els guanyadors d’aquestes beques de formació van ser l’Aura Coronado i el Conrad Sastre. La Bruna Suau i la Carla Barata van completar el pòdium femení. I pel costat masculí, el Sergi Piguillem va aconseguir el segon lloc i l’ Isidre Sans el tercer lloc.

Després de la celebració del Gegant, caracteritzat per la velocitat i tècnica en haver de completar un traçat en el menor temps possible, els millors participants disputaran per parelles el Paral·lel seguint un format eliminatori, sent aquesta una de les tres úniques proves que s’ofereixen al territori espanyol en aquesta modalitat i que aquest any compta amb la novetat de permetre la participació a partir de 14 anys.

Una de les grans novetats d’aquesta edició era la disputa de tot el campionat, Gegant i Paral·lel, en un sol dia, de manera que a la mateixa tarda es va disputar l’Eslàlom Paral·lel, aquest any nocturn i amb diferents categories.

Els 8 millors temps masculins i femenins de les categories U14 i U16 formaven part de la categoria Formació. Els guanyadors del Slalom Paral·lel van ser la Lola Jimenez, la Ines Fiol i l’Alicia Balada a la categoria femenina. El pòdium masculí se’l van emportar el Diego Lopez, l’Ibai Santos i el Victor Perez.

A la categoria Màsters, majors de 25 anys, també es classificaven per disputar el paral·lel els 8 millors temps. Les guanyadores a la categoria femenina van ser l’ Anna Esteve, la Sara Ramentol i la Maria Martinez. L’Antxon Isus, el José Solá i el David Mora van ser els millors a la categoria masculina.

Durant tota la jornada, la vicepresidenta de la Fundació Jesús Serra, Laura Halpern, va agrair la participació i el compromís de tots els esportistes, col·laboradors i l’esforç realitzat per Baqueira Beret i l’Ajuntament de Naut Aran, que va permetre organitzar el Trofeu en les millors condicions possibles.