La Graduació de Neu acomiada el programa Esport Blanc Escolar

foto

El programa de promoció escolar dels esports d’hivern ha posat el punt final a les activitats d’EBE de la temporada 2022-2023 amb quatre jornades lúdiques que han tingut lloc a tres estacions del Pirineu català. Els alumnes de 4t de Primària que finalitzen aquesta etapa han pogut gaudir de l’esquí alpí, l’esquí de fons i snowboard.

Les estacions catalanes de La Molina, els dies 17 i 23 de març, Port Ainé, el 23 de març i Baqueira Beret, el 30 de març, han acollit les quatre jornades que conformen la Graduació de Neu, un acte que tanca el programa Esport Blanc Escolar (EBE) del curs escolar 2022-2023. Aquest programa és fruit del treball i la coordinació del Consell Català de l’Esport, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, els Consells Esportius de les comarques del Pirineu i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

Enguany, les estacions d’esquí catalanes han acollit gairebé a 2.500 alumnes de 3r i 4t de Primària del Pirineu en el transcurs del programa EBE, dels quals uns 1.000 alumnes de 4t han participat en la Graduació de Neu per acomiadar aquest projecte de la seva etapa escolar.

“L’objectiu d’aquest acte és que l’alumnat de les diferents escoles del Pirineu Català pugui compartir tot el que ha après durant les sessions d’Esport Blanc Escolar. Esperem que tots els nens i nenes que hi han participat en mantinguin un bon record d’aquest dia”, explica la responsable de promoció escolar de la FCEH, Maria Zapata.

L’alumnat, durant la Graduació de Neu, ha participat en una gimcana amb diverses activitats. Han dut a terme jocs d’escalfament, un joc de preguntes relacionades amb els Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern i s’han endinsat entre els arbres per conèixer una mica millor la flora i la fauna del Pirineu català.

L’acte ha finalitzat amb la cerimònia de lliurament de premis, on tots els alumnes i professors han rebut un diploma commemoratiu, així com una bossa i un adhesiu de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, un gorro del Consell Català de l’Esport, un buff de Snowkidz FIS i una tassa dels Mundials d’Esquí Alpí i Snowboard Paralímpic que s’han disputat aquesta temporada a les estacions d’Espot i La Molina.

Fotografies: Photoset.es – Toni Grases