La Graduació de Neu del Programa Esport Blanc Escolar triomfa als SnowKidz Award FIS

foto

La jornada que va tancar aquest any el programa educatiu, coordinat per la FCEH entre d’altres organismes, acaba 4a en la classificació d’aquest prestigiós guardó. Només per darrere dels Estats Units, Suècia i Finlàndia, es referma l’aposta per un projecte multidisciplinar i integrador. 

En la seva sisena edició, la Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha tornat a entregar els SnowKidz Award, que reconeixen i promouen els millors programes de promoció esportiva que es realitzen a escala mundial. I com ja va passar en la darrera edició (2016), un projecte català ha tornat a ser premiat.

La Graduació de Neu, jornada que aquesta temporada va abaixar la persiana al Programa Esport Blanc Escolar (EBE), ha estat la candidatura que la FIS ha situat en 4a posició, amb 247 punts. Per davant, formant el podi, han acabat els Estats Units (252 p.), Suècia (254 p.) i Finlàndia (265 p.). El país nòrdic ha revalidat la victòria aconseguida el 2016, mitjançant el programa Snow Moves!, que abraça més de 12.000 nens.

La 4a posició de la Graduació de Neu és, sens dubte, un reconeixement d’alt prestigi que situa la promoció dels esports de neu a Catalunya en la primera línea internacional. En aquests SnowKidz Award, el projecte català ha superat Andorra, Japó, Canadà i Brasil, els altres països finalistes.

Primera presa de contacte amb la competició

La Graduació de Neu sorgeix amb l’objectiu que els alumnes de 4t de primària que finalitzen el programa de promoció escolar, després de 2 anys, tastin en petita mesura el format de competició dels esports d’hivern que han après.

Concretament, la Graduació de Neu d’aquest any va constar de dues jornades, de caràcter lúdic i festiu, celebrades el mes d’abril a La Molina i Baqueira Beret, on els alumnes van demostrar les habilitats adquirides al llarg de les diferents sessions realitzades en esquí alpí, esquí de fons i snowboard, a més de rebre un diploma i alguns obsequis.

Una divertida manera de tancar el Programa Esport Blanc Escolar on, després de 2 anys, els alumnes tenen un primer contacte amb el format competitiu dels esports d’hivern. En total, més de 900 alumnes de 20 centres del Pirineu han integrat el projecte aquesta temporada.

L’EBE està impulsat per la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius del territori, les estacions d’esquí i els Consells Comarcals i corporacions locals.