La Molina acull el Campionat de Catalunya d’esquí alpí i el I Memorial Lluís Breitfuss

foto

Els dies 6 i 7 d’abril, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha organitzat el Campionat de Catalunya absolut d’esquí alpí i el I Memorial Lluís Breitfuss Rodríguez a l’estació d’esquí de La Molina. Blanca Bagaria, per partida doble, Aniol Torres i Roger Barceló s’han proclamat campions absoluts de Catalunya del 2024.

L’estació d’esquí de La Molina ha posat el punt final a la temporada de neu 2023-2024 amb la celebració del Campionat de Catalunya absolut d’esquí alpí i el I Memorial Lluís Breitfuss Rodríguez, organitzat per la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Aquesta prova internacional, que ha registrat més de 200 participacions, ha commemorat la tasca de Lluís Breitfuss en el desenvolupament dels esports d’hivern a casa nostra.

Dissabte es va disputar la prova d’eslàlom gegant a l’Estadi de Solell. En la categoria femenina, Blanca Bagaria (LMCE-FCEH) es va proclamar campiona absoluta amb un temps de 2:12.43. Georgina Tarragó (LMCE) va ser la subcampiona de la prova i Maria Rovira (LMCE) va quedar en tercera posició. La medalla d’or absoluta se la va penjar Aniol Torres (GRANUEC-FCEH) amb una marca de 2:09.44. Les medalles de plata i bronze van ser per Roger Barceló (CANMC) i Arnau Cardeña (LLIVIA-FCEH), respectivament.

L’estadi de Plans de La Molina va acollir la segona jornada de l’esdeveniment amb la celebració de l’eslàlom. Blanca Bagaria va repetir victòria registrant un temps de 1:19.15. Al podi la van acompanyar Anna Borràs (TORB) i Maria Rovira, en segona i tercera posició respectivament. En la categoria absoluta masculina, Roger Barceló es va proclamar campió amb un temps de 1:13.58. Lluc de Castellarnau (CAEI-FCEH) va penjar-se la medalla de plata i Víctor Roche (LLIVIA-FCEH) va pujar al tercer calaix del podi.

La família de Lluís Breitfuss va participar activament en aquest primer memorial. Els fills, Hans i Thomas, van obrir totes les mànigues dels dos dies de competició i la parella i els pares, Juliet, Hans i Lali, van acompanyar i entregar trofeus al lliurament de premis de la competició.

David Samper, president de la FCEH, va agrair la presència de la família durant el cap de setmana. “Aquesta ha estat la primera temporada sense el Lluís, però l’hem tingut més present que mai seguint les seves indicacions, estratègia i forma de pensar” va concloure el president.

Lluís Breitfuss, referent dels esports d’hivern

Lluís Breitfuss Rodríguez, vicepresident i director esportiu de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, va ser una figura cabdal pel desenvolupament dels esports d’Hivern a Catalunya. Des del seu càrrec com a responsable de competicions i esdeveniments a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, va impulsar i dirigir, la primera prova de Copa del Món Femenina d’esquí alpí, l’any 2008, i el primer Campionat del Món de Snowboard, l’any 2011, a Catalunya.

A més a més, va ser un referent també per als esports d’hivern a la resta de l’estat espanyol, on se’l va reconèixer amb el Reial Ordre del Mèrit esportiu, atorgat pel CSD l’any 2014, i amb la Medalla al Mèrit Esportiu de la RFEDI, l’any 2023.

Fotografies: Photoset.es – Toni Grases