La Molina assoleix la Copa del Món amb una excel·lent organització

La Molina avança en el somni olímpic després de tornar a demostrar aquest dissabte la seva gran capacitat d’organització i les seves instal·lacions amb motiu de la disputa de dues proves de Paral·lel Gegant (PGS) de la Copa del Món.

L’excel·lent organització d’aquesta Copa del Món, com l’any passat als Mundials, ha significat una nova demostració de la capacitat d’organització i de voluntat olímpica de l’esport de la neu espanyol. La candidatura Barcelona-Pirineu per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2022 tindrà una nova oportunitat perquè es tingui en compte la seva nominació. Tant els responsables tècnics com els participants han mostrat la seva gran satisfacció, tant per la pista com per l’organització. ‘La Molina està al més alt nivell d’organització, comparable a les millors cites de la Copa del Món. Es nota que hi ha molta experiència al darrere i que pots confiar plenament’ ha dit l’alemany Uwe Beier, actual Director de Cursa de la FIS per a les proves de Snowboard.

De manera semblant s’ha expressat Alex Hoeller, l’austríac que va precedir en el càrrec de màxim responsable FIS a Beier: ‘La Molina mai ens ha fallat. Sempre que s’ha competit aquí s’ha fet dins dels màxims estàndards FIS ‘.

A la Molina oferim a la FIS un bon emplaçament i una gran organització. Cal seguir sol·licitant competicions d’alt nivell per continuar guanyant la seva confiança a l’hora d’organitzar proves de la Copa del Món, com a camí directe cap a la nominació de Barcelona-Pirineu per als Jocs Olímpics d’Hivern de 2022 ‘, ha dit Damià Calvet, Secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, que no  es va voler perdre la competició a l’estació ceretana.

En la mateixa línia es va expressar Oscar Grau, director de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu 2022: ‘Organitzar grans esdeveniments esportius internacionals és el millor aparador davant del món de l’esport’, ha comentat. ‘Tant la FIS com els altres organismes de l’esport mundial captaran d’aquesta manera que estem preparats i disposats a tot. La Molina, en concret, ve organitzant competicions de la Copa del Món des de 2008. Cada cop que organitzem una més, serà el millor argument per demostrar que volem tenir els Jocs de 2022 ‘.

També Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), va insistir en aquesta necessitat de seguir organitzant grans esdeveniments per guanyar-se el favor dels qui hagin de decidir: ‘Estem assistint a la consolidació de la Molina com a primera estació espanyola a la organització de grans competicions internacionals de neu. No és una aposta d’ara, sinó que ve de fa anys. És la millor garantia per explicar al món que seguim en el camí del nostre principal objectiu: els Jocs de 2022 ‘.

Aquesta Copa del Món ha atret a La Molina a l’elit internacional del PGS. En total han estat 94 els competidors (52 homes i 42 dones) els que han intervingut en les dues proves. En total van ser 15 països. Per nombre de corredors inscrits van destacar Àustria i Rússia, ambdues amb 14, mentre que el Canadà, Suïssa i Itàlia van acreditar a 9 cadascun; segueixen després Alemanya (8), Estats Units (6), Japó i Eslovènia (5), Holanda (4 ), França i Ucraïna (3), Polònia i Kazakhstan (2), mentre que Noruega ve amb un sol representant.

Cliqueu a sobre de les imatges per ampliar-les.