La Molina rep la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard

foto

Entre el 13 i el 18 d’aquest mes, snowboarders de tot el món amb discapacitat física en extremitats superiors i inferiors competiran en aquesta cita d’abast mundial que té lloc a La Molina.

 

 

 

 

Seran esportistes vinguts d’Argentina, Austràlia, Àustria, França, Estats Units, Itàlia i Regne Unit, Holanda i Espanya, els que donaran el millor de sí mateixos per lluitar per estar al calaix més alt del podi. Un gran còctel de nacionalitats que es donaran cita durant una setmana a l’estació de la Cerdanya per tal de disputar la Copa del Món IPC 2017 Para-Snowboard.

No és, de fet, la primera vegada que La Molina és escenari d’una prova internacional d’aquest nivell. El 2011 va acollir els Mundials FIS de snowboard, el 2013 els Mundials IPC d’esquí alpí i el 2015 els Mundials IPC de snowboard.

Però aquest cop serà el torn de l’espectacular disciplina del para-snowboard, que va debutar de forma oficial als Jocs Paralímpics d’Hivern de Sochi 2014. Concretament, tots aquells que s’acostin aquests dies a La Molina podran gaudir de dues modalitats diferents.

Per una banda, Snowboard Cross, una modalitat molt vistosa en què els snowboarders han de sortejar una sèrie d’obstacles que hi ha a la pista, com salts, dubbies i mòduls, amb corbes estretes i entrellaçades.

Sens dubte, un circuit que posarà a prova la destresa dels participants. En aquesta modalitat, es realitzarà una classificació inicial i els corredors més ràpids s’enfrontaran després en un cara a cara per lluitar per les medalles.

La segona de les modalitats que veurem a La Molina és el Banked Slalom, que de fet es va estrenar en uns Mundials justament a l’estació catalana el 2015. D’origen nord-americà, els participants han de baixar en eslàlom a través d’una pista en forma de “U” en un traçat d’entre 500 i 900 metres no exempt de dubbies.

Els corredors realitzen tres baixades de forma individual i els dos millors temps valdran per a la classificació final.

 

Enllaços d’interès

Dossier de premsa