L’equip català de Freestyle Snowboard torna a volar

foto

De moment sense trepitjar la neu, les piruetes i els trucs d’alt nivell tornen a ser protagonistes entre els esportistes de l’equip de tecnificació de Freestyle Snowboard de la FCEH. Entre les novetats per a la nova temporada, la incorporació del preparador físic Adrià Bertran i la realització d’entrenaments regulars sobre un AirBag de primer nivell a Àustria.

.

Desfer-se de la tensió provocada per aquests mesos de confinament i alliberar tota l’adrenalina acumulada volant pels aires és el que estan fent, des de fa uns dies, els joves esportistes que formen l’equip de tecnificació de freestyle snowboard de la FCEH.

Una temporada més amb Carles Torner dirigint el timó, l’equip es troba aquests dies a Scharnitz (Àustria), on els esportistes estan combinant l’entrenament tècnic i físic. De fet, aquest últim agafa més rellevància gràcies a la incorporació del preparador físic Adrià Bertran, que dirigirà i controlarà l’estat de cada un dels esportistes i podrà individualitzar-ne el treball.  

L’AirBag, un salt de qualitat 

L’estada de l’equip català a Scharnitz no és casual. En les instal·lacions del Banger Park s’hi troba un AirBag de primer nivell, o el que és el mateix, un matalàs de grans dimensions en forma de salt que permet realitzar salts en sec i practicar trucs i rotacions sense tant risc de caure en lesions.

“El treball en sec a l’AirBag és molt important perquè els nois i noies agafin confiança, ja que fa temps que no toquen neu. Així, quan la trepitgin, ja vindran rodats”, explica el tècnic Carles Torner.

.

.

Amb l’objectiu d’arribar ben preparats a la fase d’entrenaments sobre neu, prevista a partir del mes de setembre amb visites a les glaceres de Saas-Fee (Suïssa) i Hintertux (Àustria), l’equip treballarà l’acrobàcia i la tècnica en sec durant el juliol, a més de l’entrenament físic.

“Tècnicament estem treballant des de la base, amb la idea d’eliminar mals vicis adquirits per alguns esportistes, que poden ser un obstacle quan vulguem passar a fer trucs d’alt nivell. Per això és tan important l’AirBag, on posem èmfasi en la sortida de la rampa, el control aeri, comprendre bé el que s’està fent i en quin eix ens trobem en cada salt”, afegeix Torner.

Més ganes que mai 

Lluny de causar frustració o tristesa, l’aturada forçada per la Covid-19 no ha fet més que motivar, encara més, els joves esportistes de l’equip. “Sincerament, he de ser jo qui els freni, perquè a vegades volen córrer massa. La realitat és que vénen amb més ganes que mai de millorar, aprendre nous trucs i demostrar el seu nivell”, destaca el tècnic català.

.

.

Treball tècnic i també mental, no menys important. Com destaca Carles Torner, “estem molt centrats a treballar aspectes com la por, i tractar-la des d’una perspectiva diferent perquè els ajudi a millorar, i no sigui un obstacle”. En definitiva, a guanyar confiança. 

Encara amb mesos al davant abans de començar a competir, la temporada es presenta intensa i il·lusionant, amb la participació d’alguns membres de l’equip en Copes d’Europa FIS. Un salt important per començar a adquirir experiència internacional.

.

Equip de Tecnificació FCEH 2020-2021

Equip Tècnic

Carles Torner (Tècnic)

Adrià Bertran (Preparador Físic)

Esportistes

Aroa Da Silva            Club Snowboard&Freeski Cerdanya

Nora Cornell             Club Snowboard&Freeski Cerdanya

Narcís Salleras          Club Snowboard&Freeski Cerdanya

Maximilian Sierra      Club Snowboard&Freeski Cerdanya

Andrea Seijas            Club Snowboard&Freeski Cerdanya

Jan Clarà                  Club Snowboard&Freeski Cerdanya

Antoni Toledo            Barcelona Short Track

Oriol Bayó         Club Snowboard&Freeski Cerdanya