Les 16 estacions d’esquí catalanes

Sabies que a Catalunya hi ha gairebé 700 km esquiables? En total, hi ha 16 estacions d’esquí. Una desena per a practicar l’esquí alpí, i 6 estacions especialitzades en l’esquí nòrdic. Cadascuna amb les seves peculiaritats i avantatges, i totes elles capaces d’oferir una experiència única pels amants de l’esquí. Les coneixes totes? Fem una repassada sobre les pistes d’esquí que hi ha a casa nostra perquè no te’n perdis cap!

font: gencat.cat

Baqueira Beret – Vall d’Aran

Situada a la Vall d’Aran, és considerada una de les estacions d’esquí més importants d’Espanya, pel fet que té la superfície esquiable més gran. Amb més de 50 anys d’història, l’ estació està envoltada de cims que voregen els 3.000 metres i això ens assegura bona neu durant tota la temporada d’hivern.

font: visitvaldaran.com

Port Ainé – Pallars Sobirà

Situada a la comarca del Pallars Sobirà. L’orientació nord de les seves 25 pistes amb una zona esquiable de 25 quilòmetres que garanteix unes excel·lents condicions per la pràctica de l’esquí.

Boí Taüll – Vall de Boí

Si apostem per practicar l’esquí en aquesta estació gaudirem d’unes meravelloses vistes a la serra del Cadí a l’est i, a l’oest, hi podrem veure l’Aneto i Maladeta. A més, és l’estació amb cotes més altes de tota Catalunya amb el cim al Puig Falcó de 2.751 metres. L’estació compta amb 47 pistes i 45 quilòmetres.

Port del Comte – Solsonès

L’estació de Port del Comte la trobem al nord de la comarca del Solsonès. L’altitud màxima és de 2.355 metres. L’estació compta amb un total de 37 pistes i 50 quilòmetres.

Espot Esquí – Pallars Sobirà

Aquesta estació té unes pistes importants, ja que aquestes han estat seu de Mundials i Copes del Món. La trobem al costat del Parc Nacional d’Aigüestortes i de l’Estany de Sant Maurici, a la comarca del Pallars Sobirà.

Tavascan – Pallars Sobirà

Situada al Pallars Sobirà i molt a prop del poble de Tavascan, és una estació petita però perfecte per practicar l’esquí. Compta amb 25 pistes que formen un total de 25 quilòmetres.

La Molina – La Cerdanya

L’estació de la Molina la trobem a la Cerdanya, sent una estació referent per la pràctica de l’esquí del Pirineu Català. Compta amb 68 quilòmetres i 63 pistes. Va ser fundada l’any 1943. A més, ha acollit grans esdeveniments d’arreu del món.

font: lamolina.cat

Vall de Nuria – Ripollès

Situada a la comarca del Ripollès. Per accedir-hi cal fer-ho amb el cremallera des de Ribes de Freser. Té 7,6 quilòmetres esquiables i 11 pistes. Hi trobaràs activtats adreçades a families i infants.

La Masella – La Cerdanya

Situada a la vall de la Cerdanya, disposa de 73 quilòmetres. L’estació cobreix tota la falda del cim de la Tosa d’Alp, a 2.535 metres d’altitud. A més, s’hi pot practicar l’esquí nocturn ja que disposa de 10 quilòmetres de pistes il·luminades.

Vallter 2000 – Ripollès

Situada a la part més oriental dels Pirineus, a la comarca del Ripollès, al municipi de Setcases. Es tracta d’una estació petita que disposa de 14 pistes de tots els nivells i 13 quilòmetres de recorregut per esquiar.

Aransa – La Cerdanya

Situada a la comarca de la Cerdanya, L’estació d’esquí nòrdic compta amb 32 quilòmetres de pistes d’esquí de fons situades entre les cotes 1.850 i 2.150, bona part dels circuits transcorren entre boscos de pi negre, a més, es poden fer rutes amb raquetes per uns paratges molt bonics.

Sant Joan de l’Erm – Alt Urgell

Les pistes les trobem dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu, entre les comarques de l’Alt Urgell i el Pallars Sobirà. L’estació va obrir portes l’any 1970 i compta amb més de 50 quilòmetres de pistes d’esquí.

Guils fontanera – La Cerdanya

Situada al municipi de Gils, a la Cerdanya. L’estació va ser inaugurada l’any 1992 i disposa de 45 quilòmetres de pistes d’esquí nòrdic entre les cotes 1900 i 2000 metres.

Lles – La Cerdanya

Situada a la comarca de la Cerdanya, és una estació d’esquí nòrdic amb un total de 13 pistes i 36 quilòmetres esquiables, a tocar de l’estació d’esquí d’Aransa i que estan connectades entre elles.

font: diaridelaneu.cat

Tuxent-la Vansa – Alt Urgell

Situada al municipi de Josa i Tuixén, aquesta estació d’esquí va obrir portes l’any 1978 i compta amb més de 30 quilòmetres de pistes d’esquí entre les cotes 1.800 i 2.100 metres. A més, l’estació ofereix circuits senyalitzats per poder-los fer amb raquetes.

Virós Vallferrera – Pallars Sobirà

Aquesta estació d’esquí està situada al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquesta disposa de 23 quilòmetres adaptats per a tots els nivells entre les cotes 1700 i 2000 metres per fer amb raquetes i rutes d’esquí nòrdic.

Ara que ja les coneixes totes, toca gaudir de les impressionants pistes d’esquí que tenim a Catalunya, no te les perdis!