L’esquí alpí català U14-U16 es llueix a La Molina

foto

L’estació ceretana va acollir, el 19 i 20 de març, el Campionat de Catalunya d’Esquí Alpí U14-U16, amb una nombrosa i variada representació dels clubs catalans del territori. Un bon nivell que també s’està reflectint en les competicions estatals.

Tota la feina acumulada al llarg de la temporada, durant diversos mesos de competició, es va veure reflectida el passat cap de setmana al Campionat de Catalunya d’Esquí Alpí U14-U16, que va tenir lloc a La Molina.

En el Gegant disputat en la categoria U14, al voltant de 140 participants es van donar cita a la sortida, provocant una classificació ben ajustada en les primeres posicions, i situant el llistó alt per accedir a la part d’honor del rànquing.

En dones, Jana Borda (TRT) va ser la més ràpida de les 62 corredores, amb un temps de 54.41 segons. A 36 dècimes (54.77) va acabar Ainara Torres, també del Terra Racing Team, mentre que Elena López-Diéguez (COPOS) va completar el podi en 55.11. El Top 5 el van completar dues corredores del GRANUEC com Laia Cubiñà i Lucia Trias de Bes.

.

.

En categoria masculina, Tomàs Sastre (GRANUEC) va ser el vencedor d’entre 76 corredors, aturant el cronòmetre en 51.33. Diego Garcia (CET) va ser qui més s’hi va poder apropar, amb 51.71, mentre que Daniel Bulto (CEVA) va completar el podi amb un temps de 51.81. Max Jorge (TRT) i Martí Ubeira (CAEI) van ser quart i cinquè, respectivament.

.

.

Respecte a l’Eslàlom disputat en categoria U16, i que va comptar amb alguns participants menys, Margarita Brotons (CEVA) es va endur el triomf amb una gran cursa i un temps de 1:35.26. Darrere seu, Paula Giménez (LMCE) va ser segona, amb 1:37.38, mentre que Valeria Meire (CEVA) va ocupar el tercer esglaó del podi amb 1:38.04. El Top 5 el van completar Ona Vidal (LMCE) i Pia Soler-Duffo (CEVA).

En categoria masculina, Roger Barceló (CANMC) va firmar una solvent victòria en 1:30.85, amb tres segons de marge respecte a Martí Cardeña (LLÍVIA), que va ocupar la segona posició amb 1:33.88. Marc Ubeira (CAEI) va penjar-se el bronze amb un temps d’1:34.39. Guillem Mestres (GRANUEC) va ser quart i Víctor Roche (LLÍVIA), cinquè.

.

.

Una competició que no va poder completar-se del tot, després de l’anul·lació de l’eslàlom paral·lel de dilluns.

Curses d’alt nivell en ambdues categories que van demostrar el bon estat de forma de l’esquí alpí català formatiu, que també s’ha vist reflectit aquesta temporada en les proves de Copa Espanya, on els corredors catalans es deixen veure a les primeres posicions del rànquing individual. I, en conseqüència, la magnífica tasca que duen a terme els clubs, i que també es demostra en forma de bons resultats en la classificació de clubs d’aquesta Copa Espanya, organitzada per la RFEDI.

Corredors i corredores que ja encaren la recta final de la temporada, on els espera el Campionat d’Espanya, que a la vegada serà tercera i última fase de la citada Copa Espanya, a Baqueira Beret entre el 25 i el 27 de març.