L’esquí alpí per a cecs i deficients visuals suma adeptes

foto

Driblant els obstacles d’aquesta difícil temporada, la Federació Catalana d’Esports per a Cecs (FCECS) va celebrar, de la mà de la FCEH, el Campionat de Catalunya Open d’Esquí Alpí a Boí Taüll. Els darrers anys, nombrosos esportistes s’han animat a provar la competició en un esport que, de mica en mica, amplia la base de practicants.

.

En paral·lel a la celebració del XIII Trofeu GER, prova integrada al calendari de la FCEH, les pistes de Boí Taüll també van acollir, el passat 30 de març, el Campionat de Catalunya Open d’Esquí Alpí per a esportistes cecs i deficients visuals. La cita, organitzada per la Federació Catalana en qüestió, la FCECS, arribava a la catorzena edició amb la disputa d’un gegant a dues mànigues.

L’esquí alpí és una de les 8 disciplines esportives que engloba actualment la FCECS i que practiquen persones cegues o deficients visuals, amb l’ajuda de persones sense discapacitat visual que realitzen funcions de guia en aquelles disciplines que ho requereixen. Com, per exemple, és el cas de l’esquí alpí.

.

.

La celebració del Campionat de Catalunya d’aquesta temporada no va ser fàcil, a causa de la incertesa de la Covid-19, fins al punt que a dues setmanes de la prova encara no sabien si podrien realitzar-la.

“Ha estat un any difícil on hem notat un descens de llicències esportives. Però el més important és que vam poder celebrar la prova i, gràcies a la coordinació amb la FCEH, seguim potenciant la visibilitat d’aquest esport entre el nostre col·lectiu”, afirma el gerent de la FCECS, Omar Font.

Com explica Font, més enllà del component competitiu, el Campionat de Catalunya serveix de promoció interna. Per als participants novells és el moment de treure’s els nervis de sobre, mentre que per als més experimentats és una oportunitat de guanyar nivell per poder arribar a fer el salt a l’equip estatal.

Pel que fa als resultats de la prova, la parella formada per Berta Casillas i Mònica Huguet van endur-se la victòria en categoria femenina, mentre que en homes els més ràpids van ser Marc Albors i Marc Coll. 

Revertir el salt generacional

L’esquí, com gran part dels esports, s’ha professionalitzat significativament els darrers anys, fet que ha accentuat el salt generacional existent en aquesta disciplina.

.

.

“Des de la FCECS treballem perquè es noti el mínim possible l’efecte d’aquest buit. Busquem potenciar la base i aconseguir noves llicències que ens permetin que cada vegada més esportistes puguin fer el pas a l’esquí de competició”, emfatitza Font.

.

Imatges: Toni Grases – Photoset.es