Lisa Vallcorba i Tomás Barata, campions de Catalunya d’Esquí Alpí Gegant

foto

L’estació d’Espot va acollir, el passat diumenge, la modalitat de Gegant del Campionat de Catalunya d’Esquí Alpí Absolut, que va veure cancel·lat l’Eslàlom del dia anterior per mala meteorologia. La prova va comptar amb un alt nivell de corredors, entre ells l’olímpica Núria Pau.

Una meteorologia més pròpia de ple hivern que d’un final de temporada primaveral va impedir celebrar, dissabte 2 d’abril, la modalitat Eslàlom del Campionat de Catalunya d’Esquí Alpí Absolut. Afortunadament, però, diumenge 3 el cel va donar una treva que va aprofitar-se per celebrar el Gegant.

Una prova de nivell, que va comptar amb la participació de l’esquiadora catalana recentment olímpica a Beijing 2022,  Núria Pau, i amb els membres de l’equip de tecnificació de la FCEH, així com de nombrosos clubs de casa nostra i de fora de Catalunya. També es va comptar amb la presència del president de la FCEH, David Samper.

En categoria femenina, la corredora Lisa Vallcorba (CEVA) va ser la més ràpida en completar el traçat amb un gran temps d’1:58.02, aixecant el títol i superant així a l’olímpica Núria Pau (LMCE), que va quedar-se a 73 dècimes. En tercera posició va acabar la francesa Zoe Douat, amb 1:59.42.

El podi del Campionat de Catalunya el va completar Georgina Tarragó (LMCE) amb 2:00.23, ocupant la 6a posició general.

Respecte a la cursa masculina, Tomás Barata (CEVA) va firmar el triomf amb un temps d’1:52.18, seguit de l’italià Alberto Claudani amb 1:53.19 i l’andorrà Bartumeu Gabriel Gutiérrez amb 1:53.34. En el podi català encapçalat per Barata el van acompanyar Jonás Sánchez (COPOS), 7è de la general, i Conrad Sastre (GRANUEC), que va tancar el Top 10.

.

.

El Gegant va ser l’única modalitat que es va poder celebrar del Campionat de Catalunya d’Esquí Alpí Absolut. A més de l’Eslàlom cancel·lat dissabte, dilluns no es va dur a terme el Súper Gegant, ja que en el seu lloc es va celebrar el Gegant del Campionat d’Espanya. Precisament, una prova de clar domini català. En dones, Miren Miquel (CAEI) es va endur la victòria per davant de Núria Pau i Lisa Vallcorba, mentre que en homes Alex Puente (CAEI) va ser el millor, seguit d’Albert Ortega (LMCE) i Tomás Barata.

L’Eslàlom pendent del Campionat de Catalunya es recuperarà el pròxim cap de setmana 9 i 10 d’abril, en el marc del Trofeu FCEH que tindrà lloc a La Molina.