Lles de Cerdanya celebra amb èxit els Campionats de Catalunya de Múixing Neu

foto

El passat cap de setmana múixers i gossos van gaudir de la prova reina del múixing neu a Catalunya amb unes condicions molt positives de neu. Les curses van discórrer davant d’una estampa majestuosa com és la Serra del Cadí. 

Els Campionats de Catalunya de Múixing Neu arribaven aquesta temporada amb un recorregut nou que convidava a gaudir i molt de la neu, que va caure regularment els últims dies, i que va sorprendre positivament als participants.

Enguany l’escenari escollit per acollir la competició va ser Lles de Cerdanya, amb unes peculiaritats idònies per a la celebració de la prova reina del múixing neu entre dissabte i diumenge. “El balanç final que en fem dels Campionats és molt favorable, perquè Lles està perfectament condicionada per acollir el múixing” comenta el director de cursa i cap del Comitè de Múixing de la FCEH, Víctor Carrasco.

En les dues mànegues celebrades el cap de setmana, els participants i els seus gossos van córrer en un traçat nou que convidava a gaudir encara més d’aquest esport, i que va afegir emoció a la lluita. ”Els participants van marxar molt satisfets amb el nou recorregut, que hem treballat molt des de l’organització (AEM)” comenta Carrasco.

Les últimes nevades caigudes sobre la Cerdanya van contribuir a tenir un traçat perfecte, amb abundant quantitat de neu als camins. Els següents múixers van ser els encarregats de pujar al podi dels Campionats de Catalunya per rebre els premis, amb presència del president de la FCEH, Oscar Cruz i el vicepresident de Neu de la FCEH, Joan Puig.

En la categoria d’skijoring, el campió va ser Víctor Carrasco de l’AEM, seguit de Carlos Andujar i Ismael Cañas del CCLF, mentre que en noies la campiona va ser Marta Bosch del CCLF, amb Jordana Salvadó del CET segona i Olga Álvarez de l’AEM tercera.

En trineu 8 gossos, el campió va ser Joaquín Saez del CET i en trineu  6 gossos, Natalia Garcia del CET va guanyar amb el seu company de club Lluís Cruz segon. En trineu 4 gossos, campiona Natalia Camps del GOSCAT, per davant de dos membres del CET, Oscar Lapeña i Iker Saez.

En trineu 2 gossos, Jose Ramon Mascaros va ser-ne el guanyador amb David Pararol del GOSCAT segon i Francesc Grimal, també del GOSCAT, tercer. I en trineu 2 gossos nòrdics, Pablo Ruiz del CET va acabar per davant de Moisés Valero i Aaron Bernaus, ambdós de l’AEM.

En categoria canicròs senior, Nausica Cornado del GOSCAT va endur-se el títol superant Walia Caler de l’AEM i Mar Rierola del GOSCAT. I en homes, campió Sergi Cinca de l’AEM amb Javier Torres segon i Ramon Ricart tercer, ambdós del GOSCAT. En canicròs júnior va guanyar Guillem Sánchez del CCLF.

Per últim, en canicròs femení veteranes la vencedora va ser Nati Aler del GOSCAT mentre que dues components del mateix club van completar el podi, Paquita Abarca i Eva Moreno. En homes, títol per a Juan Manuel Calderón del CCLF, superant a Victor Aloras del GOSCAT i Toni Ferre de l’AEM.

Enllaços d’interès

Resultats de la competició