Lles de Cerdanya proclama els campions de Catalunya d’Esquí de Fons

foto

La bonica estació ceretana va ser escenari, el 29 i 30 de gener, del Campionat de Catalunya d’Esquí de Fons, a més d’acollir la segona fase de la Copa Espanya de la RFEDI. L’ambient engrescador va marcar la tònica de dos dies de competició amb bona meteorologia.

En una de les estacions més accessibles i més ben integrades en l’entorn natural, com és Lles de Cerdanya, va tenir lloc el 29 i 30 de gener el Campionat de Catalunya d’Esquí de Fons, organitzat per la FCEH amb la col·laboració de l’estació de Lles i la RFEDI. I és que la prova també va celebrar la 2a Fase de la Copa Espanya d’Esquí de Fons, després de la primera cita de mitjans de mes a Candanchú.

Amb un cel que acompanyava i l’habitual ambient festiu i familiar que acostuma a caracteritzar l’esquí de fons, la competició va arrencar motors el dissabte amb les proves de tècnica clàssica. En un circuit on la traçada portava als participants a endinsar-se pel bosc, els fondistes de l’equip català, Marta Moreno (CAEI) i Bernat Sellés (BELLVER), es van proclamar campions en categoria absoluta FIS.  Moreno va vèncer amb solvència en 5 km per davant de Marta Cester (CAEI) i Irati Cuadrado, en un podi català que el va completar Martina Miquel (CENA), mentre que Sellés també guanyar, en un circuit de 10 km, davant de Lander Martín i Roberto Piqueras. En el podi català, Sellés va estar acompanyat d’Aniol Borrell (PEC) i Marc Colell (CEFUC).

.

.

En categoria Màster 2, Ricard Miquel (CENA) va endur-se la victòria, així com Marta Moreno i Bernat Sellés, que van repetir en U20, amb Bernat Gabarró (CENA) subcampió. En Sènior, Moreno va ser la millor, seguida de Marta Cester i Martina Miquel, mentre que Marc Alonso (CEFUC) va ser el campió en homes. En U18, la campiona de Catalunya va ser Martina Miquel, amb Júlia Pueyo (CEFUC) i Joana Porta (PEC) al darrere, així com victòria d’Aniol Borrell, seguit de Marc Colell i Roc Vilaró (BELLVER).

Els podis de la categoria U16 van estar copats per catalans, amb Núria Ruiz (CENA) a l’esglaó més alt, acompanyada de Berta Guitart (CENA) i Martina Sellés (BELLVER), mentre que en homes la victòria va ser per a Pablo Moreno (CAEI), seguit d’Ot Bertran (CEFUC) i Pau Molins (CENA).

.

.

Joana Puig (BELLVER) va ser la més ràpida en U14, seguida al podi català d’Ona Pons (PEC) i Coral Sánchez (CENA), mentre que el seu germà Jofre Puig (BELLVER) també es va alçar amb la victòria, seguit de Roger Sánchez (CENA) i Bernat Cadena (CENA).

En U12, domini català amb Queralt Arimon (CENA) al capdavant, acompanyada de Niko Malika Sánchez (CAEI) i Ona Bosch (BELLVER), i títol masculí per a Theo Antunez (CAEI). El mateix escenari que en U10, on van pujar al podi la campiona, Emma Ribó (BELLVER), així com Joana Escribà (BELLVER), segona, i Sara Eskisabel (CAEI), tercera. Jep Grau (BELLVER) va ser el millor català de la categoria, acompanyat al podi de Nil Salvat (BELLVER) i Lluc Arimon (CENA).

La lluita per les primeres posicions va continuar igual d’interessant diumenge, on la tècnica lliure passava a ser la protagonista. Unes condicions que no van alterar els campions absoluts FIS, que van tornar a ser Marta Moreno i Bernat Sellés. Moreno va estar acompanyada de Marta Cester i Irati Cuadrado, amb Martina Miquel completant el podi català, mentre que Sellés ho va estar de Diego Ruiz i John Walker. El podi català, a més de Sellés, el van ocupar Aniol Borrell i Marc Colell.

.

.

En U16, Martina Sellés va ser la més ràpida, seguida de Núria Ruiz i Berta Guitart, mentre que en homes Pablo Moreno va superar a Pau Molins i Ot Bertran. Joana Puig va vèncer en U14, amb Ona Pons segona i Elna Montaner (CENA) tercera, així com Bernat Cadena, el millor per davant de Jofre Puig i Roger Sánchez.

En U12, Queralt Arimon va superar Ona Bosch i Martina Torres (CAEI), mentre que en homes es va endur el títol Theo Antunez. En U10, Joana Escribà va ser la campiona de la categoria, seguida d’Emma Ribó i Sara Eskisabel. En homes, Jep Grau va superar Lluc Arimon i Nil Salvat.