Llum verda per a una temporada d’esports d’hivern marcada per la responsabilitat col·lectiva

foto

Després d’una llarga espera, finalment el pròxim dilluns 14 de desembre obriran portes les estacions d’esquí de Catalunya. Ara, més que mai, convé ser responsables i complir les mesures bàsiques de protecció envers la Covid-19. Demostrem que els nostres esports són segurs i saludables.

.

Probablement, mai abans l’espera s’havia fet tan llarga. Són moltes les persones que volen començar a gaudir, d’una vegada per totes, de la neu i dels esports d’hivern a les estacions d’esquí del nostre territori. Fins ara, l’excepcionalitat del moment ho impedia, però finalment el pròxim dilluns 14 les estacions d’esquí catalanes obriran les portes.

Una decisió que, des de la FCEH, esperàvem des de feia setmanes, ja que sempre hem cregut que les característiques dels nostres esports d’hivern els convertien en esports segurs i saludables, practicats en entorns amplis, a l’aire lliure, i amb una alta protecció individual.  

D’aquesta manera, els nostres federats poden entrenar i competir amb garanties, quelcom que des de la FCEH feia dies que lluitàvem perquè es pogués complir. En aquest sentit, des de la FCEH hem creat un calendari d’activitats sensible amb la realitat sanitària que vivim, però a la vegada ambiciós, per tal d’oferir als esportistes el màxim d’opcions possibles per poder competir i gaudir dels esports que tant estimen. 

Aquest calendari d’activitats ha anat estretament lligat al desenvolupament d’un protocol, així com d’un ventall de documents, d’adequació a entrenaments i competicions. També adjuntem la infografia, realitzada per l’ACEM, que estipula les mesures de seguretat que s’aplicaran a les estacions d’esquí, en funció de la zona i el servei que s’ofereix: escoles d’esquí, oficines de turisme, comerç i lloguer de material, restaurants, allotjaments i transport.     

.

.

Ara, doncs, ja podem gaudir dels esports que més ens apassionen. Però ho haurem de fer més bé que mai: actuar amb seny i respecte cap als protocols establerts.

Amb el compliment d’aquestes bones pràctiques i una actitud empàtica i responsable per part de tots els usuaris, de ben segur que tots plegats podrem gaudir d’una gran temporada d’esports d’hivern 2020-2021.