Marc Roure irromp amb força a la Copa d’Europa SBX de Val Thorens

foto

El rider català suma el seu millor resultat des que competeix a escala internacional i acaba 19º en la prova francesa d’snowboard cross. A més, Toni Toledo (15 anys) va ser 3º en el Halfpipe FIS de Leysin (Suïssa).

Havia d’arribar. Gràcies a una progressiva i visible millora en el seu rendiment amb la taula d’snowboard, el mataroní Marc Roure comença a recollir els fruits de l’esforç invertit. I el primer fruit va arribar ahir, quan va acabar entre els 20 millors de la Copa d’Europa d’SBX de Val Thorens (França).

En el circuit més ràpid de la Copa d’Europa, Roure va passar la primera ronda de KO’s directes en segona posició, mentre que a vuitens va ser avançat en l’últim moment quan anava segon.

“Hi havia gairebé una desena de corredors habituals de Copa del Món, així que puc estar content. Les sensacions en competició van millorar respecte als entrenaments, on feia molt fred, i em vaig sentir molt còmode amb la taula” explica. El català va sumar així 38.40 punts FIS i 60 punts de Copa d’Europa en una prova que va vèncer l’alemany Florian Gregor.

Fins ara, el millor resultat de Roure en Copa d’Europa FIS era una 21º posició, obtinguda el febrer de 2017 a Puy St. Vincent (França). I, precisament, en aquest darrer circuit també hi havia registrat el millor resultat aconseguit fins ara d’aquesta temporada, una 34º posició el passat gener.

Marc Roure forma part del programa de tecnificació d’snowboard de la FCEH i actualment comparteix entrenaments amb la Real Federación Española Deportes de Invierno, dins del projecte futuRFEDI. De fet, el passat mes de setembre va entrenar colze a colze amb Lucas Eguibar, Regino Hernández i Bernat Ribera en l’stage que va fer l’equip estatal a l’Argentina.

Primer podi per a Toni Toledo

La del Marc Roure no és, però, l’única notícia positiva que ens arriba de l’snowboard. El rider Toni Toledo, de 15 anys, dins del grup de seguiment futuRFEDI, va sumar el seu primer podi en una cita del circuit FIS. Va ser a la prova FIS d’snowboard Halfpipe celebrada a Leysin (Suïssa), on va acabar 3º només per darrere dels suïssos Moreno Baumann i Marco Hauri.