Més de 400 alumnes finalitzen el Programa Esport Blanc Escolar a La Molina

foto

Aquest dimarts va tenir lloc la Graduació de Neu dels alumnes de 4rt de les escoles del Pirineu Oriental, que han format part del projecte aquesta temporada. Centenars de nens van practicar l’esquí alpí, l’esquí de fons i l’snowboard, a banda de rebre un diploma i un obsequi.

Després de diverses setmanes on han après a sobreposar-se a les dificultats que planteja cada un dels esports, aquest dimarts els nens i nenes que han format part  del Programa Esport Blanc Escolar (EBE) durant el curs 2017-2018 van demostrar les seves habilitats en una darrera jornada festiva.

La Molina va acollir més de 400 alumnes de 4rt procedents de 20 escoles del Pirineu Oriental, concretament de 5 comarques diferents. Tots ells van demostrar els coneixements apresos en diferents traçats dissenyats per a l’ocasió. En esquí alpí van completar un eslàlom, en snowboard un circuit d’habilitats i en esquí de fons, un itinerari natural.

Una jornada de caràcter lúdic-competitiu que després va continuar amb el lliurament de diplomes i obsequis a cada un dels alumnes i la fotografia final de família. La millor manera de baixar el taló a una iniciativa que pretén potenciar la promoció i popularització dels esports d’hivern entre l’alumnat de les comarques del Pirineu Català.

L’EBE està impulsat per la Secretaria General de l’Esport i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, els Consells Esportius del territori, les estacions d’esquí i els Consells Comarcals i corporacions locals.

Les escoles presents en aquesta Graduació de Neu a La Molina van ser, pel que fa a la comarca de l’Alt Urgell, l’Albert Vives, La Valira, Pau Claris, ZER Narieda i ZER Urgellet; del Berguedà, Galceran de Pinós i La Pobla; del Solsonès, El Vinyet, ZER Solsonès, Setelsis i Vall de Lord; de la Cerdanya, Alfons I, Bac de Cerdanya, Llums del Nord, Mare de Déu de Talló i ZER Cerdanya; i del Ripollès, Joan Maragall, Mare de Déu de Núria, Tomàs Raguer i Pirineu.

La Graduació de Neu que tanca l’EBE 2017-2018 encara viurà una segona jornada, aquest pròxim divendres a Baqueira Beret, amb alumnes d’escoles del Pirineu Occidental.

Enllaços d’interès

Informació bàsica de l’EBE