Més de vint canicrossers i múixers de la FCEH preseleccionats per als Campionats d’Europa

Més de vint canicrossers i múixers de la FCEH han estat preseleccionats per participar al Campionat d’Europa de Canicross i Bikejoring (ECF) en Terra i al Campionat d’Europa de Múixing Dylan que tindran lloc a Txèquia i Norfolk (Great Britain), respectivament. 

Els preseleccionats per participar en aquests dos europeus han estat Daniel Artero i Marcel Gual en categoria DCM, Toni Ferre en DCMVII, Lali Masriera i Marta Bosch en DCW;  Olga Álvarez en DCWV; Victor Carrasco en DBM; Francisco Justícia en DBMV; Marta Barrufet en DBW; Santi Del Valle, Andrés Bustos i Aaron Bernaus en DBMN/DBWN; Ramón Armengol en DS1/2; Pablo Ruíz, Santi Del Valle, Ivan Puerto i Marta Ribé en DS2; Eloy Contreras i Antonio Lozano en DR4N; Oscar Lapeña en DR6 i Francesc Vallespí, Montse Claverol i Natalia García en DR8. Francesc Vallespí també ha estat preseleccionat en DR4.

Aconseguir la preselecció per participar en aquestes dues competicions internacionals posa de manifest que la feina de la passada temporada i els resultats de tots aquests esportistes i la dels seus gossos han estat a un altíssim nivell, ja que només es classifiquen aquells que han assolit un podi en els Campionats d’Espanya o que han fet bons resultats en aquests Campionats estatals i també en la darrera Copa d’Espanya de la disciplina. Amb la suma dels resultats del Campionat d’Espanya i de la Copa Espanya s’elabora la llista de classificació per a cada categoria, on es ponderen aquestes competicions al 50 per cent, ja que cal haver participat en una quantitat de proves de la Copa Espanya que suposi el 50 per cent de la suma de les proves d’aquest circuit. 

Montse Claverol, Cap de Comité de Múixing de la FCEH i múixer preseleccionada assegura que: ‘Estem molt orgullosos dels nostres esportistes, segurament els catalans som els que més esportistes tenim pre-seleccionats i això demostra l’alt nivell que tenim a Catalunya. Som un esport encara minoritari tot i que va creixent temporada rere temporada, però la implicació, el treball, l’esforç i la passió dels nostres múixers els porta a estar al més alt nivell estatal i esperem veure grans podis a nivell internacional’. 

El Campionat d’Europa de Canicross i Bikejoring, organitzat per la European Canicross Fédération (ECF), tindrà lloc a Txèquia del 15 i 16 d’octubre de 2016 i el Campionat d’Europa de Múixing Terra, organitzat per la Internacional Federation of Sleddog Sport (IFSS), se celebrarà a Norfolk (Great Britain) del 17 al 20 novembre de 2016. 

‘Estem preparant amb molt de treball i esforç l’europeu. Esperem obtenir un molt bon resultat ja que estem a un nivell molt bo aquesta temporada. Com a equip català esperem que a tots ens vagi molt bé i poder aconseguir molts èxits i preparació de cara als Campionats d’Espanya‘, explica el múixer Victor Carrasco.