Mònica Bosch assumeix la presidència de la FCEH els pròxims quatre anys

foto

La candidatura, liderada per l’exesquiadora olímpica, va reunir gairebé el doble d’avals necessaris per concórrer a les eleccions a la presidència de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern. Després del seu passat recent com a exdirectora general, Bosch es converteix en la primera dona a assumir aquest càrrec a l’entitat posterior a unes eleccions.

Superat amb escreix el nombre d’avals necessaris per poder presentar-se oficialment a les eleccions, i un cop finalitzat el procés de presentació de candidatures, la Junta Electoral va proclamar, ahir, a Mònica Bosch i Forrellad (Sabadell, 09/09/1972) com a nova presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern per als pròxims quatre anys.

Així doncs, Mònica Bosch agafa el relleu d’Oscar Cruz, el responsable de dirigir la FCEH des del 2011. En aquest sentit, les oficines de la FCEH van ser testimoni, la tarda de dimecres, d’una trobada entre Bosch i Cruz que va oficialitzar el traspàs de la presidència.

En aquest nou camí professional de l’exesquiadora olímpica, fins al 2024, Bosch estarà acompanyada dels següents membres en la nova Junta Directiva: David Samper, Lluís Breitfuss, Víctor Navarro, Rubén Llop, Maite Balañà, Carles Blasco, Elisabet Pous, Francesc Roca, Eudald Carol, Judith Lluent, Francesca Torrell, Berta Coll, Anna Geli, Sergi Rosés, Marc Ordoñez i el president de l’ACEM, Aureli Bisbe.

Respecte a la nova Junta, destaca l’augment de la presència femenina, amb 7 dones, un 41% del total.

Treballar al costat dels Clubs

En les primeres hores com a presidenta, Bosch ha deixat entreveure quins són els eixos principals del projecte: la visió de l’esport en 360º, la identitat, la professionalització, el projecte olímpic i paralímpic, la viabilitat econòmica i, en especial, el vincle amb els Clubs. “Vull contribuir al bon desenvolupament dels esports d’hivern a Catalunya i treballar al costat i al servei dels nostres Clubs”, exposa.

La nova presidenta també va tenir un record pel seu predecessor: “Agraeixo molt la feina que ha fet l’Oscar Cruz i el seu equip. Ens deixen la Federació amb unes condicions immillorables per poder afrontar nous reptes”.

Il·lusió i passió, dos ingredients que Mònica Bosch assegura que no faltaran en el seu dia a dia a l’hora de treballar per uns esports que sempre l’han acompanyat. “Estic vinculada als esports d’hivern des que els meus pares m’hi van introduir de ben petita i han acabat sent el fil conductor de la meva vida. Primer com a esportista i després com a gestora”, emfatitza.  

El procés electoral va iniciar-se el 3 de setembre a l’Assemblea General Extraordinària, celebrada a la FCEH, on es va aprovar la convocatòria d’eleccions i es va constituir la Junta Electoral. El fet que la candidatura de Mònica Bosch fos l’única presentada durant el termini establert va provocar la cancel·lació de la campanya electoral i les posteriors votacions, previstes per al 10 d’octubre, i va donar per finalitzat el procés electoral.