Presència catalana a tots els podis de la Copa Espanya de Snowboard Cross

foto

Després del Campionat d’Espanya celebrat a Sierra Nevada el passat cap de setmana, les classificacions finals de la Copa Espanya mostren el bon estat de forma dels riders de la FCEH, presents al podi en totes les categories. Menció especial per a l’snowboard cross femení.

El 30 i 31 de març l’estació granadina de Sierra Nevada va celebrar el Campionat d’Espanya de Snowboard Cross i Ski Cross, que a la vegada posava el punt final a la Copa Espanya Movistar d’aquesta temporada. Amb més de 150 inscrits, la nevada produïda el diumenge va obligar a proclamar campions estatals als guanyadors de les classificatòries de dissabte.

Entre els resultats més destacats, destacar el podi íntegre de la FCEH que es va poder veure en categoria Absoluta masculina, amb el títol per a Marc Roure (Granuec), la segona posició per a Aitor Muñoz (PEC) i la tercera per a Ethan Thompson (PEC). En dones Anna León (CAEI) va ser tercera.

En categoria Infantil, Nora Cornell (G.N.A.) també va obtenir el títol estatal mentre que, en homes, Marc Cedillo (CEAP) va ser segon i Angel de la Peña (G.N.A.) tercer. A més, en la categoria més petita de Kids, Noa Cedillo (CEAP) va acabar segona.

Balanç positiu a la Copa Espanya

Amb aquests darrers resultats de la prova de Sierra Nevada, més els obtinguts anteriorment a Formigal (9-10 febrer) i Baqueira Beret (23-24 febrer), la segona edició d’aquesta Copa Espanya de Snowboard Cross (SBX) acaba amb un total de 7 esportistes de la FCEH en places de podi.

En categoria Absoluta, Sara Donés (CAEI) s’ha proclamat campiona amb 200 punts CE, a poca distància de la segona classificada, Anne Ripa, també de la FCEH i del CAEI. Per acabar-ho de reblar, el tercer esglaó del podi és per a la també catalana Aina Gomariz (G.N.A.). Fora del podi però també amb grans puntuacions acaben com a 5º classificada Anna León i com a 6º Alba Farré, ambdues del CAEI.

En homes, Marc Roure ha aconseguit el subcampionat tot i disputar una prova menys, amb 160 punts CE. Amb 151 i en tercera posició acaba Aitor Muñoz. A més, Toni Toledo (BST) és 5º amb 130 punts CE.

En categoria Infantil, Nora Cornell aconsegueix el títol després de sumar un total de 200 punts CE, mentre que Danae Sanllehy i Sofia Caceres, del CAEI, acaben 4º i 5º en la classificació, respectivament. I en homes, Angel de la Peña ha acabat tercer de la general amb 150 punts CE, uns pocs més que el 4º classificat, el català Marc Cedillo (147 punts CE).