Presentem el Protocol de Prevenció i Abordatge de les Violències en l’Esport

foto

Avançant cap al futur amb determinació, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern ha fet oficial el Protocol de Prevenció i Abordatge de les Violències de l’Esport, amb l’objectiu d’assumir el lideratge en la promoció de l’esport segur i respectuós en l’entorn dels esports d’hivern a Catalunya. El protocol, aprovat per la Junta Directiva per unanimitat, ja està en vigor.

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern està prenent la iniciativa en la creació d’un entorn esportiu més segur, inclusiu i respectuós en l’àmbit dels esports d’hivern a Catalunya. La federació ha anunciat el llançament del seu Protocol de Prevenció i Abordatge de les Violències en l’Esport, una iniciativa que reflecteix el compromís de la institució envers el benestar de tots els esportistes, entrenadors, tècnics, col·laboradors i directius.

En un esforç per liderar el canvi i establir un estàndard en l’àmbit esportiu, la FCEH ha elaborat aquest protocol amb l’objectiu de prevenir i abordar totes les formes de violència que poden sorgir en aquest entorn. Des de la violència verbal i la discriminació fins a l’assetjament i la violència física o sexual, aquest protocol abasta un espectre ampli de situacions i problemàtiques que podrien afectar els esportistes.

El Protocol de Prevenció i Abordatge de les Violències en l’Esport és una expressió de la visió de la FCEH que implica una cultura de l’esport lliure de violències en tots els seus aspectes. Aquest protocol arriba més enllà de la simple prevenció, ja que posa un èmfasi especial en l’abordatge i la resolució constructiva de qualsevol forma de violència.

La FCEH està compromesa a proporcionar formacions que captin tots els implicats en els esports d’hivern per reconèixer i prevenir les situacions de violència. A més a més, ja s’han posat a disposició canals de comunicació segurs i confidencials, amb l’objectiu d’assegurar que les denúncies siguin tractades amb la màxima serenitat i sensibilitat.

També s’han desenvolupat protocols d’investigació per garantir que les denuncies siguin abordades adequadament, amb sancions disciplinàries aplicades quan sigui necessari. La FCEH oferirà acompanyament i suport a les víctimes de violència en l’esport, assegurant que rebin l’ajuda que necessiten per superar aquestes experiències.

El protocol es va presentar als membres dels equips de tecnificació d’esquí alpí, esquí de fons i snowboard, el passat dissabte 23 de setembre a Puigcerdà, en el marc de la Primera Jornada dels Equips d’Alt Rendiment Català de neu.

La Federació confia en que aquesta iniciativa esdevindrà un exemple inspirador i servirà com a model a seguir per als seus clubs afiliats. El compromís d’aquesta institució amb un esport lliure de violències és absolut, i aquest protocol marca un punt d’inflexió en la missió de lluitar contra qualsevol acte d’aquesta mena.

Fotografies: Photoset.es – Toni Grases