Puigcerdà corona els campions de Catalunya de patinatge artístic

foto

Euken Alberdi, Ariadna Gupta, Mahery Randrianarivony, Eva Medina i Noa Abad són els vencedors del Campionat de Catalunya de Patinatge Artístic que s’ha disputat aquest cap de setmana a la capital de la Cerdanya. Un total de 130 patinadors van participar en la competició.

La pista de gel de Puigcerdà es va vestir de gala per acollir el Campionat de Catalunya – Copa Puigcerdà de patinatge artístic sobre gel. La competició, disputada durant el cap de setmana del 24 i 25 de febrer, va acollir els millors patinadors de Catalunya.

Euken Alberdi (FCB) es va proclamar campió de la categoria Senior ISU, amb un programa curt, ple de moviments precisos i elegància, que li va valer una puntuació de 60.75 punts. Diumenge, el patinador va començar el programa lliure amb una aposta arriscada, però les bones combinacions amb velocitat i excel·lència el van portar a acumular 175.37 punts.

En la categoria Junior ISU femenina, la medalla d’or va ser per Ariadna Gupta (FCB). En el programa curt, amb unes línies expressives molt atractives i segures, va obtenir una puntuació de 42.64. L’elegància en l’execució del seu programa lliure, la van catapultar cap a la victòria, amb 127.06 punts.

Mahery Randrianarivony (FCB) va patinar el programa curt el dissabte amb una aposta original plena de qualitat artística. L’execució dels seus passos amb seguretat i les bones variacions en les piruetes el van permetre situar-se en una primera posició provisional amb 54.24 punts. En el programa lliure de diumenge va reafirmar l’or en la categoria Junior ISU del Campionat de Catalunya, amb l’expressió artística que el caracteritza acumulant un total de 155.32 punts.

La campiona de la categoria Novice Advance ISU, Eva Medina (FCB), va lluitar el programa curt de dissabte després d’una caiguda al començament. La suma de tots els elements i la resta de piruetes sense complicacions li van permetre obtenir 26.67 punts. El programa lliure de diumenge el va lluitar en tots els seus salts, destacant l’elegància del seu patinatge utilitzant tota la pista i assolint un total de 77.44 punts.

Noa Abad (CEGVA) va obtenir l’or en la categoria Intermediate Novice ISU. La patinadora va disputar el programa lliure amb una molta qualitat en els salts i un bon control de les piruetes executades. La puntuació que va aconseguir per proclamar-se campiona de Catalunya en la seva categoria va ser de 37.31.

El Campionat de Catalunya – Copa Puigcerdà va ser cinquena prova de la Lliga Iberdrola de Patinatge sobre Gel, màxima competició estatal d’aquesta disciplina dels esports d’hivern.

La competició es va desenvolupar amb l’organització conjunta del Club Esportiu Patinatge Artístic Puigcerdà i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, amb el suport del Poliesportiu de Puigcerdà, l’Ajuntament de Puigcerdà i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya i la Real Federación Española de Deportes de Invierno.

Fotografies: RFEDH – Jose Gallego