Silvia Vila i Jordi Costa, campions de Catalunya amb mà de ferro

foto

La Molina va celebrar el Campionat de Catalunya d’Esquí Alpí Absolut amb dos noms propis que van dominar en l’Eslàlom i el Gegant, Silvia Vila (CANMC) i el corredor de l’equip FCEH, Jordi Costa (CANMC). La competició va poder-se desenvolupar amb normalitat, seguint les mesures de seguretat corresponents per la Covid-19.

La passada temporada, el Campionat de Catalunya d’Esquí Alpí Absolut va ser una de les proves que va caure del calendari a causa de l’esclat de la pandèmia de la Covid-19 durant el mes de març. Un any després, i encara amb els efectes del virus presents en el nostre dia a dia, la competició va poder ser una realitat gràcies al compromís organitzatiu i l’esforç dels clubs i corredors implicats.  

L’estació de La Molina va ser escenari de la competició, que va donar el tret de sortida dissabte amb la disputa de l’Eslàlom. Amb una meteorologia canviant, a la pista Els Plans, Silvia Vila (CANMC) va començar de forma immillorable el cap de setmana amb una victòria ajustadíssima, només una dècima més ràpida que la corredora de l’equip FCEH, Georgina Tarragó (LMCE). Va completar el podi la també membre de l’equip FCEH, Leire Sánchez-Carvajales (COPOS). 

.

.

En homes, el més ràpid en completar el traçat d’Eslàlom va ser l’andorrà Robert Solsona, que va endur-se la victòria general. Per darrere seu, el corredor FCEH, Jordi Costa (CANMC), va endur-se el títol de campió de Catalunya de l’especialitat, en un podi que van completar el seu company a la FCEH Jan Sulé (LMCE) i Daniel Gonzalvez (CANMC).

El Gegant, sense canvis al capdavant del podi

Diumenge, a la pista Torrent Negre, va ser el torn pel Gegant, que va mantenir els dominadors del dia anterior. Silvia Vila va tornar a ser la més ràpida entre les corredores i va tornar a proclamar-se campiona de Catalunya, deixant enrere a les aragoneses Inés Sanmartín i Inés Araujo, segona i tercera classificades, respectivament. 

Cap d’elles optava a la classificació catalana, de manera que la corredora de la FCEH, Maria Rovira (LMCE), va ser la subcampiona, amb la seva companya Leire Sánchez-Carvajales tercera.

.

.

Tampoc va deixar espai a la sorpresa Jordi Costa, que va repetir com a campió del dia, i aquesta vegada superant a l’andorrà Robert Solsona, que va ser segon a 25 dècimes. Tercer de la cursa i subcampió de Catalunya va quedar el company de Costa a l’equip FCEH, Jordi Beascoechea (LMCE), mentre que tercer va ser un altre corredor de l’equip FCEH, Jan Sulé, que sumava així el segon podi del cap de setmana.   

.

.

Gràcies al compromís de La Molina, dels clubs participants, així com dels tècnics i corredors, la FCEH va poder recuperar una de les cites de referència del nostre calendari, que de mica en mica sembla deixar enrere el malson de la Covid-19.

.

RESULTATS

Imatges: Toni Grases | Photoset.es